Pašmāju labākie 3x3 basketbolisti nepiedalīsies Latvijas čempionāta pirmajā posmā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Pašmāju labākie 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš nestartēs jaunizveidotā Latvijas čempionāta "Top Gun" pirmajā posmā Ventspilī, kas notiks jau šajā nedēļas nogalē.

Minētie četri basketbolisti ikdienā pārstāv komandu "Rīga", kā arī ir Latvijas izlases kvartets. 

Kā TVNET atklāja komandas kapteinis Čavars, tad šādu lēmumu likušas pieņemt mikrotraumas, kas pilnvērtīgi spēlēt neļauj komandas līderiem Miezim un Lasmanim.

"Pirmajā "Top Gun" posmā Ventspilī nepiedalīsimies, jo Miezim un Lasmanim ir mikrotraumas.  Mēs, protams, uz turieni aizbrauksim, lai popularizētu 3x3 kustību. Mums diviem spēlēt citā sastāvā, riskējot savainoties, arī nav prāta darbs. Nākamajā posmā Saldū jau ceram būt dalībnieku pulkā," sarunā ar TVNET atklāja Čavars.

Par Lasmaņa veselības likstām TVNET jau iepriekš ziņoja.

TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka līdz otrdienai "Top Gun" līgas posmam Ventspilī bija pieteikušās tikai divas komandas.

"Saistībā ar "Top Gun" projektu ir daudz nezināmo. Kā to uztvers Latvijas basketbola klubi, kādus sastāvus sūtīs uz turnīriem, cik dalībnieku vispār pieteiksies pirmajiem posmiem. Pagaidām nevaram pateikt, kas šogad būs mūsu prioritāte. Varbūt gada otrajā pusē notiks kādi starptautiskie turnīri ar spēcīgu dalībnieku sastāvu," pauda 3x3 basketbolists.

18. un 19. jūlijā Ventspilī notiks pirmais no sešiem "Top Gun" atlases posmiem. Vasaras turpinājumā plānoti etapi Saldū, Rēzeknē, Liepājā, Ogrē un Jelgavā.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) jūnijā informēja, ka tā izstrādājusi 3x3 basketbola attīstības plānu "Parīze 2024", kuras mērķis ir basketbolistiem nodrošināt izaugsmes iespējas un pēctecību, sekmējot visaugstāko vietu sasniegšanu starptautiskajās sacensībās un olimpisko medaļu izcīnīšanu.

"Top Gun" uzdevumi ir veicināt spēlētāju iesaisti 3x3 basketbola turnīros, konkurenci un masveidību, sekmēt nacionālo izlašu kandidātu gatavošanos un nodrošināt nacionālo izlašu spēlētāju atlasi, kā arī nodrošināt FIBA 3x3 reitinga punktu akumulēšanu ziemas periodā.

Turnīra dalībnieki būs pašvaldību profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu, juridisku personu dibināto sporta klubu, biedrību un vispārējās izglītības iestāžu komandu spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, treneri, oficiālie pārstāvji, tiesneši, kā arī 3x3 basketbola administrācija.

"Top Gun" finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Tāpat finālturnīrā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu