UFC zvaigznes Masvidala astoņu dienu stāsts "Cīņu salā"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Jauktās cīņas mākslas (MMA) cīnītāja Horhes Masvidala stāsts par nokļūšanu līdz UFC organizācijas "Cīņu salai" ir patiešām interesants. Amerikānim ar kubiešu saknēm cīņai nācās sagatavoties vien sešās dienās... 

ESPN apskatnieks Marks Reimundi (Marc Raimondi) piedāvā ieskatīties Masvidala stāstā, kā viņš nokļuva līdz cīņai ar nigērieti Kamaru Usmanu, un arī pēc tās.

4.jūlijā Masvidals apmeklēja grila pasākumu Maiami pie sava ilggadējā menedžera Malka Kava (Malki Kawki). Sākotnēji Gilbertam Bērnsam bija paredzēts duelis svara kategorijā līdz 77,1 kilogramam ar šīs divīzijas čempionu Usmanu. Bērnss saslima ar Covid-19.

Viesojoties pie sava menedžera, Masvidals jautāja, kādas ir viņa iespējas piedalīties "UFC 251" cīņu šovā.

Menedžeris amerikānim atbildēja: "Nav nekādu variantu."

Tomēr turpmākais stāsts ir par neatlaidību, personībām un picas šķēli ceļā uz mērķi.

Kavi un UFC izpilddirektora vietnieks un organizācijas biznesa vadītājs runāja 3. jūlija vakarā, taču nevarēja vienoties. Problēma bija tāda pati kā iepriekš – nauda. Sākotnēji Usmanam bija paredzēts astoņstūrī tikties ar Masvidalu, nevis Bērnsu. 

Foto: AP/Scanpix

Cīkstonis ar kubiešu saknēm vēlējās lielāku procentu no ieņēmumiem, nekā UFC bija gatava piedāvāt, atklāja Kavi. Sarunām pārtrūkstot, Masvidals veica ierakstu sociālajos tīklos, paziņojot, ka UFC par maz maksā.

Šķita, ka 2019.gada labākais cīnītājs šogad par jostu necīnīsies. To varēja noprast pēc UFC prezidenta Danas Vaita paziņojuma par dueli starp Usmanu un Bērnsu.

Pēc tam, kad tika paziņots, ka brazīlietim Bērnsam ir pozitīvs Covid-19 tests, likās, ka cīņa tiks atcelta. Nigērietis devās uz Dalasu apciemot vecākus un pārstāja ieturēt diētu, jo bija pārliecināts, ka viņam "UFC 251" šovā nebūs jācīnās.

Pēc grila pasākuma Masvidala menedžeris vēlreiz nolēma izmēģināt veiksmi un zvanīja UFC.

Pēc 10 savstarpējiem zvaniem abām pusēm izdevās vienoties un Usmanam atkal bija pretinieks. Masvidals pats telefona sarunā teica, ka visi fani grib redzēt, kā viņš pretinieku "nokristīs".

Interesanti, ka neviens Masvidala mājā nespēja atrast papīru, uz kura uzrakstīt solītos ieņēmumus no cīņas, viss tika uzrakstīts uz tualetes papīra.

"Tā bija viena no trakākajām lietām, ko esmu darījis," runājot par līgumu, ESPN sacīja amerikāņa menedžeris. "Es teicu Horhem: "Kad tu iegūsi šo jostu, es to ierāmēšu ar salvetēm birojā uz sienas."

Protams, bija vēl šķēršļi. Cīkstonim bija jālido no Maiami uz Lasvegasu, lai veiktu Covid-19 testus, un tad jādzīvo karantīnā, gaidot testa rezultātus.

Amerikānim rezultāts bija negatīvs, bet viņa ilggadējam galvenajam trenerim Maikam Braunam - pozitīvs. Masvidalam uz Abū Dabī bija jādodas bez viņa.

Cīkstonis nebija priecīgs, ka palicis bez galvenā trenera. "Bet izrādei ir jāturpinās, un Maiks  domās būs ar mani," uzsvēra Masvidals.

Viņš iekāpa privātajā lidmašīnā un devās uz Abū Dabī 6. jūlijā aptuveni plkst. 11:30 pēc Amerikas laika. Lidmašīnai nācās nolaisties Bangorā, lai uzpildītu degvielu. Tai vajadzēja nolaisties arī Londonā.

Tā vietā Masvidāls lūdza pilotam mainīt maršrutu uz Romu - viņš gribēja apēst picu. Četrās dienās bija jānomet aptuveni 10 kilogrami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#theresurrection

A post shared by Jorge Masvidal (@gamebredfighter) on

Pēc tam cīkstoņa ceļš bija salīdzinoši gluds. Bija jāveic vēl viens Covid-19 tests Abū Dabī un 48 stundas jāpavada pašizolācijā.

Viņa galvenais treneris Brauns ar Masvidalu nebija tikai domās vien. Cīņas laikā amerikāņa menedžeris sazvanīja galveno treneri "FaceTime", lai cīņas gaitā varētu dot norādījumus cīkstonim.

Masvidals savus pēdējos pretiniekus bija uzveicis ar skaistiem nokautiem, bet uzvaru sērijai pret Usmanu pienāca beigas.

"Bija sajūta, ka es pievīlu daudz cilvēku," cīkstonis izteicās preses konferencē. "Nodemonstrēju sliktu sniegumu."

Sākoties otrajam raundam, Masvidals sacīja, ka viņa ķermenis īsti nereaģē. Treniņnometnes trūkums un straujā svara zaudēšana spēlēja zināmu lomu. "Usmans šajā vakarā bija labāks cīnītājs," sacīja Masvidals.

Pēc atvainošanās saviem faniem Masvidals sāka garo ceļu mājās uz Floridu. Lidojumā viņš ar savu komandu izdzēra vienu alkoholisko dzērienu.

"Es nepazudīšu no šā sporta, kamēr nedabūšu sev jostu," teica Masvidals. "Tas nebija mans labākais sniegums, bet visi varēja redzēt, ka manī mīt nikns suns. Šis suns nepārstās riet un nedos nevienam mieru."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu