2022.gada PK apakšgrupu turnīrā būs četras spēles vienā dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FIFA Pasaules kauss futbolā
FIFA Pasaules kauss futbolā Foto: EPA/Scanpix

2022.gada Pasaules kausa futbolā finālturnīra apakšgrupu turnīrā būs četras spēles vienā dienā, paziņojuši čempionāta rīkotāji.

Čempionāta atklāšanas spēle notiks 21.novembrī plkst.13 pēc vietējā laika, un tajā Katara 60 000 sēdvietu stadionā "Al Bayt" tiksies ar līdz šim vēl nezināmu pretinieci.

Savukārt fināls notiks 18.decembrī "Lusail" stadionā, kas var pulcēt 80 000 skatītāju.

Grupu turnīrs norisināsies 12 dienas Dohā vai tuvākajā tās apkārtnē. Spēļu sākumi būs plkst.13, plkst.16., plkst.19 un plkst.22 pēc vietējā laika, bet grupu turnīru pēdējās spēles notiks vienlaicīgi plkst.18 un plkst.22.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) uzsver, ka turnīrs būs kompakts, jo, lai pārvietotos starp spēļu norises vietām, nevajadzēs izmantot aviotransportu.

Gatavošanās Pasaules kausa finālturnīram nav iztikusi bez starpgadījumiem, piemēram, rīkotāji tiek vainoti korupcijā, lai iegūtu tiesības uz četrgades vērienīgākā sporta notikuma organizēšanu. Tāpat Katara saņēmusi kritiku no cilvēktiesību aizsardzības organizācijām par darbaspēka sliktajiem apstākļiem. 

Doha gan norāda, ka ieceļojošo strādnieku apstākļi ir uzlabojušies, jo likums vairs neatļauj tā dēvēto Kafala sistēmu, kas būtībā dod vaļu darba devējam ekspluatēt darbinieku.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu