Rastorgujevs sezonai gatavosies kopā ar Vācijas biatlona izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: Facebook: @Rastorgujevs

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs atsācis sadarbību ar iepriekšējo treneri Intaru Berkuli, kā arī trenēsies kopā ar Vācijas biatlona izlasi, piektdien savās slejās vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

32 gadus vecā Rastorgujeva sadarbība ar Berkuli beidzās pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, taču šobrīd savienība atjaunota, lai laikā, kad sportists nav ārzemēs, it sevišķi Covid-19 pandēmijas laikā, treneris būtu uz vietas, palīdzētu plānot treniņus un sekotu līdzi šaušanai, vēsta laikraksts.

"Pamēģināju pastrādāt ar norvēģiem, arī viņiem ir daudz plusu un man patika, ieguvu lielu pieredzi. Sezonas laikā biju runājis ar Vācijas izlases galveno treneri (Marku Kirhneru) un arī sportistiem, vai varētu pievienoties nometnēm. Viņi piekrita ar lielu prieku. Augusta sākumā būs garāka nometne - vispirms Francijā, tad pārbrauksim uz Vāciju. Kooperācija man ir ļoti būtiska, spēcīgi puiši, lieliska šaušana. Būs arī nometne septembrī, oktobrī un novembrī," par kursa maiņu "Latvijas Avīzei" stāsta biatlonists, piebilstot, ka vācieši savā pulkā jau aicināja gan pirms Soču olimpiskajām spēlēm, gan pēc tām.

Ar dalību Vācijas izlasē Rastorgujevs mēģinās nošaut vairākus zaķus uzreiz - uzlabot šaušanu, pierast pie konkurences šautuvē un baudīt augstvērtīgu atjaunošanos. Tomēr tas nebūs lēts prieks.

"Neviens nestrādā par velti, viņi piedāvā arī to, kas saistīts ar atjaunošanos, visticamāk, fizioterapiju, kas ir būtiska lielām slodzēm. Par sākuma posmu satraukuma nav, redzēsim, kā būs beigās, jo Covid-19 ietekmējis arī manus atbalstītājus, tostarp ģenerālsponsorus. Taču iespēja sadarboties ar vāciešiem ir ne katram. Viņi principā darbojas savā sistēmā un komandā nevienu īsti iekšā nelaiž," par niansēm stāsta biatlonists.

Vienīgi par slēpju smērētājiem jārūpējas pašiem, un šīs iespējas būs atkarīgas no Latvijas Biatlona federācijas piesaistīto līdzekļu apjoma.

Vai sadarbība ar Vācijas izlasi tiks turpināta, lielā mērā noteiks šīs sezonas rezultāti.

Gatavošanos sezonai ir ietekmējušas Covid-19 likstas. Bez pārvietošanās ierobežojumiem kavēta tika arī jaunas laides izveidošana šautenei, kā dēļ neizdevās kopā ar vāciešiem patrenēties jau ātrāk.

"Uztaisīju šautenei jaunu laidi un sākšu darboties. Pagājušajā gadā pieļāvām kļūdu, mainot gan pozīciju stāvus šaušanai, gan pagarinot laidi, lai labāk redzētu mērķa līniju. Tomēr aizgāja ne tā, kā gribējām, turklāt arī guļus šaušanā notika kaut kāda mistika. Tagad piesaistīju atzītu vācu šaušanas treneri, lai novērtētu mūsu domu gājienu. Viņš atzina, ka ejam pareizajā virzienā, un tagad cītīgi jāstrādā," skaidro biatlonists, kurš tikko atgriezies no Vācijas ar jaunu laidi.

Mīnuss līdzjutējiem Rastorgujeva treniņiem kopā ar vāciešiem būs tāds, ka viņš šogad nevarēs startēt Latvijas čempionātā vieglatlētikā augusta sākumā, jo tad paredzēta treniņnometne kopā ar Vācijas izlasi.

Ņemot vērā, ka pirms divām sezonām Andrejs arī sāka trenēties jūlija vidū un rezultāti Pasaules kausā bija labākie karjerā, bet pagājušajā gadā ar agro gatavošanos individuālajās disciplīnās labāko desmitniekā Pasaules kausa sacensībās iekļūt neizdevās, nekas nokavēts nav.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu