SOK prezidents Bahs gatavs kandidēt uz vēl vienu termiņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs. Foto: IOC

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs ceturtdien apliecināja gatavību kandidēt uz otro un pēdējo termiņu SOK prezidenta amatā, lai palīdzētu olimpiskajai kustībai pārvarēt koronavīrusa krīzi.

Baha paziņojumu atzinīgi novērtēja daudzi SOK locekļi, sākot ar valdes locekļa amatu pametošo Sergeju Bubku un beidzot ar Tokijas spēļu koordinācijas komitejas vadītāju Džonu Koutsu.

"Ja jūs, SOK locekļi, vēlaties, es esmu gatavs kandidēt uz otro SOK prezidenta termiņu  un turpināt kalpot jums un šai olimpiskajai kustībai, kuru mēs visi tik ļoti mīlam, vēl četrus gadus," Bahs pavēstīja SOK biedriem organizācijas pirmās virtuālās sesijas sākumā.

1976.gada olimpisko spēļu zelta medaļnieks paukošanā vācietis Bahs tika ievēlēts par prezidentu 2013.gadā, nomainot amatā beļģi Žaku Rogi. Saskaņā ar SOK noteikumiem prezidenta pilnvaru termiņš nedrīkst pārsniegt astoņus gadus. Pēc tam persona var būt atkārtoti ievēlēta vēl uz četriem gadiem.

66 gadus vecais Bahs varētu tiks atkārtoti ievēlēts par prezidentu 2021.gada SOK sesijā pirms atliktajām Tokijas olimpiskajām spēlēm, kuras Bahs pašreizējā veselības krīzē nosaucis par "mamuta" izaicinājumu.

"Šodien neviens nezina, kā pasaule izskatīsies nākamā gada jūlijā un augustā. Tāpēc mums ir jāgatavojas šo spēļu dažādiem scenārijiem," sacīja Bahs.

"Ar mūsu japāņu partneriem un draugiem mēs vienojamies, ka mums ir jāpielāgo plānošana globālās krīzes vajadzībām, saglabājot unikālo garu un vēstījumu, kas nosaka mūsu misiju," SOK prezidents apraksta izaicinājumu.

Nākamā gada olimpiskās spēles Tokijā paredzētas no 2021.gada 23.jūlija līdz 8.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu