Pasečņiks izvēlējies vēstījumu, kas būs rakstīts uz viņa krekla NBA sezonas turpinājumā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu)
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks izvēlējies vārdu, kas būs uzdrukāts uz viņa krekla Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas turpinājumā, vēsta Vašingtonas "Wizards" komanda.

NBA spēlētājiem sezonas turpinājumā pēc pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, uzvārda vietā uz krekla varēs būt kāds cits vārds, frāze un sociālo kampaņu saukļi.

Tas saistīts ar "Black Live Matter" kustību, kas cīņās pret rasismu. NBA vadība un līgas spēlētāju asociācija iepriekš vienojās par 29 vēstījumiem, kurus spēlētāji var drukāt uz krekla uzvārda vietā.

Jau vēstīts, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas spēlētāji vienojušies uz krekliem uzdrukāt vārdu "Equality" (Vienlīdzība), turklāt vairāki šo vārdu atainos dzimtajā valodā.

Pasečņika pārstāvētajā "Wizards" komandā deviņi spēlētāji izvēlējušies katrs savu variantu. Latvijas basketbolists nolēmis savu uzvārdu uz krekla aizstāt ar vārdu "Equality".

"Es izvēlos "Equality" uz savas muguras, lai vienkārši atgādinātu, ka pret katru cilvēku jāizturas vienādi. Nav nozīmes, kāda ir tava ādas krāsa, kādā valodā runā un no kurienes esi," norādīja Pasečņiks.

Kā zināms, Pasečņika komandas biedrs Dāvis Bertāns nepalīdzēs "Wizards" vienībai sezonas turpinājumā.

24 gadus vecais Pasečņiks savā NBA debijas sezonā piedalījies 24 spēlēs, vidēji guvis 6,0 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu.

NBA sezona turpināsies jūlija beigās Orlando, kur notiks 22 komandu turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu