VIDEO ⟩ Sevastova triumfē Berlīnes paraugturnīrā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien triumfēja "Bett1 Aces" paraugturnīrā Berlīnē.

Pasaules ranga 43.rakete Sevastova finālā ar rezultātu 3-6, 6-3, 10:5 pārspēja čehieti Petru Kvitovu, kura reitingā ieņem 12.pozīciju.

Sevastova maču sāka veiksmīgi, nobreikojot pretinieci, taču zaudēja savu otro servi, kas čehietei ļāva panākt 2-2. Kvitova liepājnieces servi lauza arī astotajā geimā un turpinājumā nokārtoja setā uzvaru ar 6-3.

Otrais sets ritēja līdzīgi līdz astotajā geimā Sevastova atņēma pretinieces servi un nākamajā geimā izservēja uzvaru - 6-3. Paraugturnīra uzvarētāja tika noskaidrota supertaibreikā, kurā Sevastova ātri panāca 5:1, turpinājumā neizmantoja trīs mačbumbas līdz panāca 10:5, liekot punktu mačam.

Latvijas tenisiste šajā mačā realizēja trīs "eisus", kamēr pretiniecei bija divas netveramās serves. Dubultkļūdu Sevastovai bija vairāk (4:3), taču Kvitovai bija krietni daudzāk nepiespiesto kļūdu (34:19).

Jau ziņots, ka Sevastova piektdien pusfinālā ar 6-1, 6-4 pieveica nīderlandieti Kiki Bertensu, kura pasaules rangā ieņem septīto vietu. Sevastovai ar Bertensu bija jātiekas pirmā turnīra spēlē par trešo vietu, taču tā tika atcelta.

Sestdien pusfinālā Latvijas sportiste ar 6-1, 6-1 pieveica pasaules ranga piekto raketi Jeļinu Svitoļinu.

Otrais turnīrs norisinājās Berlīnes Tempelhofas lidostas angārā uz cietā seguma, kamēr pirmais notika Štefijas Grāfas vārdā nosauktajā stadionā uz zāles seguma kortiem, taču lietus dēļ tas netika pabeigts.

Jau ziņots, ka Sevastova pirmā turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 4-3 pārspēja vācieti Jūliju Gērgesu, pretiniecei otrajā setā potītes traumas dēļ izstājoties. Savukārt pusfinālā Sevastova ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās Svitoļinai.

Sevastova oficiālās spēles nav aizvadījusi kopš februāra beigām. Plānots, ka pēc pusotras nedēļas viņa Tallinā piedalīsies Latvijas - Igaunijas izlašu mačsacīkstē.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona atsāksies 3.augustā Palermo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu