Atcelts Rīgā paredzētais junioru "Grand Prix" posms daiļslidošanā

CopyDraugiem X Whatsapp
ASV daiļslidotāji.
ASV daiļslidotāji. Foto: https://www.isu.org/

Atcelta 2020./2021.gada daiļslidošanas "Grand Prix" sezona junioriem, tādējādi nenotiks oktobrī Rīgā plānotais posms, ziņo Starptautiskā slidošanas asociācija (ISU).

Sezonas kalendārā Rīgas posms bija pēdējais no sešiem, un tam bija jānotiek no 14. līdz 17.oktobrim.

Latvijas galvaspilsēta pie sacensību rīkošanas tika pateicoties tam, ka atcelti pirmie divi posmi, kuriem bija jārisinās Kanādā un Slovākijā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Slidošanas asociācijas ģenerālsekretāre Inese Jesse, ISU lēmumu pieņēmusi, jo Covid-19 izplatības dēļ joprojām nav atcelti vairāki ceļošanas ierobežojumi.

"Turklāt tie ir juniori, kuri paši nepieņem lēmumus par ceļošanu. Ja nu gadījumā pasaulē situācija krasi uzlabojas, un sezonas nogalē pietiktu laika, tad varētu izskatīt versiju par posmu iekļaušanu tajā nogrieznī," teica Jesse.

Latvijā nākamajā sezonā plānoti vairāki starptautiski mači, piemēram, tradicionālais "Volvo" kauss, Latvijas atklātais čempionāts un sinhronās slidošanas sacensības "Amber Cup".

"Tie nav seriālu posmi, bet gan individuāli pasākumi, tāpēc lēmumu par to rīkošanu var pieņemt, tuvojoties sacensībām," skaidroja Jesse.

"Ceram, ka sezonas otrajā pusē atgūsim sacensības, lai sportisti var piedalīties un nezaudēt motivāciju. Šobrīd viss uzsvars tiek likts uz pieaugušo "Grand Prix" posmiem, taču pagaidām nav atbildes par to, kur varētu startēt mūsu sportisti."

Šāda veida sacensības daiļslidošanā Rīgā notikušas piecas reizes. Pērn Latviju pārstāvēja trīs junioru klases daiļslidotājas - Anete Lāce, Arina Somova un Anastasija Konga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu