Vai Keins sasniegs Ronaldu un Mesi augstumus?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Keins
Harijs Keins Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas futbola zvaigznei Harijam Keinam ir tikai 26 gadi, un kopš Anglijas premjerlīgas sezonas atsākšanās uzbrucējs ir demonstrējis ļoti labu sniegumu. "The Athletic" futbola apskatnieks Džeks Pits-Brūks (Jack Pitt-Brooke) piedāvā ieskatīties Keina sasniegtajā šajā sezonā.

Kopš Totenhemas "Hotspur" ir pārvākušies uz savām jaunajām mājām, Keina spēlē ir vērojama strauja izaugsme. Redzot futbolista fantastisko sniegumu pret Lesteras "City" - divi vārti un rezultatīva piespēle, tas liek aizdomāties, cik labs viņš varētu kļūt nākamajos gados.

Keina izaugsmi nav vienkārši izskaidrot. Divi nopietni savainojumi ir mazinājuši viņa ātrumu, kas futbola draugiem liek domāt, ka "Hotspur" zvaigznei radīsies mazāk vārtu gūšanas iespēju. Ja paskatāmies uz šo sezonu, tad Keinam raidīt bumbu vārtos tas nav traucējis (pašlaik 17 gūtie vārti Anglijas premjerlīgā). Vārtus spēj gūt dažādās situācijās – pēc partneru piespēlēm, pats izkārto momentu vai pielabojot sitienus. Plašs uzbrukuma arsenāls.

Keins "Hotspur" pārstāv jau četrus gadus, bet lielas trofejas nav izcīnījis. Tas, ka viņš nav tik ātrs kā agrāk, rada klubam šaubas, vai nevajadzētu meklēt jaunu seju, bet viņa prasmes citos spēles elementos ir ļoti progresējušas.

Visi angļi slavē viņa fantastisko vārtu gūšanas ožu, bet daudzi arī aizmirst, ka viņš ir viens no labākajiem piespēlētājiem savā komandā. Tas, ka teicami pārredz laukumu, ir liels pluss, tas uzbrukumā padara komandu daudz bīstamāku. Piespēļu precizitāte un kvalitāte ar katru gadu jūtami uzlabojas.

Keins savā piespēļu inteliģencē atgādina Kevinu de Bruini, bet beļģis nekad nav bijis tik lielisks vārtu guvējs kā Harijs Keins. Savukārt vārtus viņš spēj gūt tikpat labi kā Mančestras "City" snaiperis Serhio Agvero, bet argentīnietis nav tik labs piespēlētājs, kāds ir Anglijas futbola izlases līderis.

Tas, cik Keins ar smagiem treniņiem noslīpējis savu sitiena precizitāti, ir patiešām apbrīnojami. Ne velti šis puisis ir viens no labākajiem vārtu guvējiem vienā no pasaules labākajām futbola līgām. Tas, cik viņš ir neatlaidīgs un nepiekāpīgs treniņos, palīdz viņam ar katru gadu pacelties jaunā meistarības līmenī. Cīnītāja gars!

Dziedējot pēdējo savainojumu, futbolists ieguldīja lielas pūles, lai veiksmīgi atlabtu, bet viņa rehabilitācijas procesu piebremzēja Covid-19 pandēmijas sākšanās. Komandas galvenais treneris Žuzē Mourinju izteicās šādi: "Covid-19 periods mazliet iekavēja Keina izaugsmi."

Kopš Keins ir atgriezies futbola laukumā, viņš ir guvis sešus vārtus, izpildījis daudz vairāk sitienu nekā iepriekš un kļuvis radošāks.

Kad Keins pirmo reizi iekļuva Totenhemas pirmās komandas sastāvā, neviens nedomāja, ka tur ilgi uzturēsies, bet viņš ne tikai noturējās sastāvā, bet arī kļuva par vienu no labākajiem snaiperiem Eiropā. Tagad visi no Keina gaida viņa iekļūšanu starp Top 5 labākajiem planētas futbola meistariem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu