Volejbolists Egleskalns: "Olympiacos" piedāvājums bija finansiāli pievilcīgākais

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hermans Egleskalns
Hermans Egleskalns Foto: Publicitātes foto

Grieķijas lielkluba Pirejas "Olympiacos" piedāvājums bija gan finansiāli izdevīgākais, gan piemērotākais ģimenei, sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) pauda Hermans Egleskalns.

29 gadus vecais Egleskalns iepriekšējās četras sezonas pavadīja Francijā, pirmo spēlējot "Nice" komandā, bet pēdējās trīs - "Tours". Pagājušajā nedēļā viņš parakstīja līgumu ar "Olympiacos".

"Ar "Olympiacos" vienojāmies jau maijā, taču līdz sezonas beigām nedrīkstēju to atklāt," par līguma noslēgšanas detaļām pastāstīja Egleskalns.

"Tobrīd vēl nebija zināms, vai komandai būs jāturpina Grieķijas čempionāts. Kā 12. jūlijā tika pabeigts fināls, tā klubs paziņoja gan jaunā trenera vārdu, gan viesspēlētājus."

Volejbolists, kurš ar klubu ir parakstījis vienošanos uz gadu, stāsta, ka maijā bijuši arī citi varianti Polijā un Turcijā, bet "šis bija pievilcīgākais gan finansiālajā ziņā, gan ģimenei."

"Tā ir stabilitāte, tā ir liela komanda ar ļoti labu medicīnisko personālu. Un Covid-19 pandēmijas laikā kaut ko labāku gaidīt īsti nebija vērts. Tagad Dienvidamerikā un arī Eiropā daudzi klubi ir bankrotējuši. Tāpēc daudzi labi spēlētāji dosies uz Eiropu, algas kritīsies.

Lēmumu vajadzēja pieņemt ātri. Protams, ja mani būtu izvēlējies Dienvidkorejas klubs, būtu spēlējis tajā, taču izredzes bija mazas."

"Olympiacos" kluba spēlētāji par Grieķijas čempioniem kļuvuši 29 reizes, Grieķijas kausa izcīņā izcīnījuši 16 uzvaras un līgas kausa izcīņā – sešas. Tik daudz uzvaru nevienā no šiem turnīriem nav nevienai citai Grieķijas volejbola komandai.

Pirejas vienība ir vienīgā Grieķijas volejbola komanda, kas ieguvusi kādu no Eiropas kausiem, divreiz uzvarot CEV Kausa izcīņā (1996. un 2005. gadā).

Klubs, kurš tikko aizvadītajā sezonā Grieķijā ierindojās otrajā vietā, finālā zaudējot Atēnu "Panathinaikos", pamatoti lepojas, ka tā rindās pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados ir spēlējis viens no pasaules labākajiem bloķētājiem latvietis Raimonds Vilde.

Klubs neiebilst, ka Egleskalns līdz septembra vidum nebūs komandas rīcībā.

"Viņiem šādi ir pat labāk, jo būšu gatavs uzreiz spēlēt un man nevajadzēs kopā ar klubu iziet sagatavošanās periodu. Būšu gatavs uzreiz [pēc Latvijas izlases mačiem] spēlēt. Tas pat būs bonuss pēc tik ilga pārtraukuma.”

"Tāds entuziasms sen nav redzēts," par izlases treniņiem saka viens no Latvijas pašreizējās valstsvienības simboliem.

"Ir bijis liels pārtraukums, kas saistīts ar vīrusu, un ir milzīga motivācija tikt finālturnīrā. Turklāt dažiem puišiem vēl nav kluba nākamajai sezonai, kas papildus motivē nopelnīt līgumu ar labu spēli izlases rindās."

Viens no pieredzējušākajiem valstsvienības dalībniekiem izteica cerību, ka uz Eiropas čempionāta kvalifikāciju komanda būs kaujas gatavībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu