Kā basketbolistiem ritējušas pirmās nedēļas NBA "burbulī"?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem ir jāpierod pie dzīvošanas apstākļiem "burbulī" Orlando. Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN piedāvā nelielu ieskatu basketbolistu pirmo nedēļu dzīves notikumos Disneja pasaulē.

Ierodoties Orlando, katram spēlētājam, trenerim un komandas personālam tika izdalīta balta aproce, kas sāk pīkstēt, ja kādam pietuvojies tuvāk par diviem metriem. NBA daudzas no šim ierīcēm spēlētājiem izdalīja ar tukšām baterijām. Līdz ar to tās bija nederīgas. 

Daudzu komandu pārstāvji ir apmierināti ar līgas darbu "burbulī" un slavē pielāgošanos jaunajiem apstākļiem pasaulē, ko ir radījusi Covid-19 pandēmija.

Žurnālisti atzīst, ka ne vienmēr par katru drošības pārkāpumu NBA spēlētājiem aizrāda, jo galvenos varoņus šajos apstākļos nepieciešams noskaņot optimistiski.

Basketbolisti šo trīs nedēļu laikā ir bijuši apmierināti. Komandas pierod pie apstākļiem Disneja pilsētiņā. NBA turpina ievērot milzīgus piesardzības pasākumus, cenšoties pārliecināties, ka spēlētājiem ir visas ērtības – pārtika un izklaides brīvajā laikā.

NBA spēlētāji kā galveno atpūtas vietu ir iecienījuši ēdināšanas zāles un kafejnīcas, kuras viņi apmeklē pēc treniņiem. Svētdienās šīs telpas ir pilnas ar treneriem un basketbolistiem.

"Ir ļoti grūti visu laiku atrasties savā istabā. Izņēmums ir treniņi," sacīja Milvoki "Bucks" aizsargs Džordžs Hils, kad viņam jautāja par spēlētāju atpūšanos ēdināšanas zālē. "Vienkārši apsēžoties parastos krēslos, tas liek mums justies tā kā iepriekš, tāpēc spēlētājiem tur patīk uzkavēties."

Visām līgas komandām ir pieejami kopīgi restorāni, bet ikdienā katra komanda bauda savu maltīti savā privātajā ēdamzālē. Dažas komandas, kā, piemēram, "Bucks" un Maiami "Heat", šīs zāles ir izdekorējušas ar dažādām komandas bildēm.

Daudzi spēlētāji mājīguma sajūtas radīšanu novērtē. "Tas ir patiešām īpaši," sacīja "Heat" aizsargs Gorans Dragičs. "Mēs zinām, ka šeit būsim ilgi, un tas bija kaut kas neticams no organizācijas puses, kas to paveica mūsu labā. Visas līgas komandas ir pārsteigtas par mūsu skaisto izkārtojumu."

Dalasas "Mavericks" treniņi neatšķiras no ikdienas rutīnas. Kristapa Porziņģa pārstāvētā vienība visus komandas spēlētājus nodrošinājusi ar lielu daudzumu dezinfekcijas līdzekļa. Komandas ekipējuma menedžeris lielos krājumus uzglabā speciālā telpā. Personāls pirms un pēc katra treniņa dezinficē visu inventāru.

"Mana loma ir kļuvusi nozīmīgāka, jo man šeit nav neviena, kas palīdzētu," sacīja ekipējuma menedžeris Džonsons. "Jābūt piesardzīgiem ar vīrusu un visām pārējām lietām."

Džonsons arī atzīst, ka dezinfekcija ir jāveic ātri. Pēc viena treniņa nodarbība sākas jau nākamajai vienībai. Treniņš var sākties tikai tad, kad iepriekšējā komanda ir atstājusi zāli.

Losandželosas "Clippers" zvaigzne Pols Džordžs NBA "burbulī" ārpus treniņiem nodarbojas ar savu iemīļoto hobiju - makšķerēšanu. Basketbolists atzīst, ka Orlando ūdeņi nav piemēroti pieredzējušiem makšķerniekiem, kā viņš, bet šī nodarbe ļauj komandai vairāk satuvināties.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PEACE @reggie_jackson

A post shared by Paul George (@ygtrece) on

Makšķerēšana daudziem spēlētājiem ir kļuvusi par iecienītu brīvā laika pavadīšanas veidu. Bet, ja rūp zivis, makšķerēt jādodas agri no rīta, jo pieejamas ir tikai 14 makšķeres. Viesnīca ir pasūtījusi vēl makšķeres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? ?

A post shared by Rodions “Tiger” Kurucs (@rodionskurucs) on

"Es izbaudu laiku kopā ar komandu," izteicās "Clippers" centra spēlētājs Montrezs Harels. "Ar komandas biedriem bieži dodos makšķerēt. Šī nodarbe palīdz saglabāt veselo saprātu un saliedēt komandas kolektīvu."

"Burbulī" ir četri baseini – pats lielākais ir rezervēts spēlētājiem, divi mediju pārstāvjiem un viens baseins netiek izmantots.

11. jūlijā spēlētājiem pie viena no baseiniem bija noorganizēta ballīte. Bija viss nepieciešamais - bārmeņi, dzērieni un dīdžejs.

Bija tikai viena problēma: Losandželosas "Lakers" centrs Dvaits Hovards bija vienīgais spēlētājs, kurš piedalījās.

"Es domāju, ka daudzi puiši vienkārši par to nezināja," teica "Lakers" zvaigzne Entonijs Deiviss.

Līgas spēlētājiem katrā nedēļas nogalē tiek organizēta kāda ballīte, bet apskatnieki stāsta, ka spēlētāji par šīm aktivitātēm netiek īsti informēti, jo reklāmas vai speciāli e-pasti netiek izsūtīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu