Atvars Ozoliņš: Vīrusa krīze ir iedragājusi volejbola tirgu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Atvars Ozoliņš
Atvars Ozoliņš Foto: Publicitātes foto

Koronavīrusa izplatības radītā krīze ir iedragājusi volejbola tirgu, sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) atklāj izlases otrā tempa uzbrucējs Atvars Ozoliņš.

Ozoliņš nākamajā sezonā pārstāvēs Baltijas līgas komandu "Parnu". Iepriekšējo sezonu 21 gadu vecais Ozoliņš pavadīja Itālijas trešajā līgā "Gibam Fano" vienībā, būdams tās pamatsastāva spēlētājs.

Pēc 19 spēlēm komanda ar 25 punktiem ieņēma astoto vietu turnīra tabulā, kad čempionāts tika pārtraukts koronavīrusa dēļ. Ja komanda būtu šajā vietā finišējusi, tai būtu jāpiedalās cīņā par palikšanu līgā. Tomēr spēles līgā atsāktas netika, un aprīlī volejbolists jau posās mājup, lai arī līgums ar klubu viņam bija līdz maija beigām.

Ozoliņš 2018./2019.gada sezonā savā pirmajā klubā ārvalstīs jau spēlēja "Parnu" un kopā ar to uzvarēja Igaunijas čempionātā. Par Igaunijas čempioniem kopā ar Ozoliņu kļuva arī Pērnavas klubā strādājošie Latvijas izlases treneru korpusa un personāla pārstāvji - galvenais treneris Avo Kēls, Latvijas izlases statistiķis Karls Ēriks Eizenšmidts un fizioterapeits Toms Zvonkovs -, kā arī izlases pirmā tempa spēlētājs un valstsvienības kapteinis Toms Švans.

Pērnavas kluba rindās bez Ozoliņa un Švana spēlēs arī diagonāles spēlētājs Kristaps Platačs, kuram tā būs otrā sezona pēc kārtas Pērnavā. Ozoliņš nosauc nākamās sezonas "Parnu" modeli par "mazu Latvijas izlases nometni" Igaunijā.

Pērnavas volejbolisti aizvadītajā sezonā "Credit24" meistarlīgā tika līdz ceturtdaļfinālam, kur atzina Jēkabpils "Lūšu" pārākumu. Pēc tam sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, neļaujot izspēlēt Igaunijas čempionātu.

Lielā mērā daudzo savainojumu dēļ sezonas pirmajā pusē "Parnu" nepārvarēja Igaunijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu, bet no CEV Izaicinājuma kausa izstājās sešpadsmitdaļfinālā pēc zaudējuma divu maču summā Horvātijas volejbolistiem no Kaštelas "Mladost Ribola".

"Iepriekšējā sezonas klubs jaunu piedāvājumu neizteica, un, izvērtējot visus variantus līdz vasaras vidum, nosliecos par labu Pērnavas klubam. Vīrusa krīze ir iedragājusi volejbola tirgu. Viss norisinās lēni, jaunu komandu atrast ir grūti," LVF citē Ozoliņa teikto.

"Bija vēl divi varianti - viens tajā pašā Itālijas A3 līgā, otrs - Portugālē, bet tie mani īsti neapmierināja. Gaidīju vēl divas nedēļas, taču tas nevarēja ilgt bezgalīgi, jo gribējās skaidrību," stāsta Ozoliņš.

Viņš aprunājies ar Kēlu, kurš Ozoliņam izteicis labu piedāvājumu. 

"Varbūt kādam liekas, ka tas ir solis atpakaļ pēc Itālijas trešās līgas, taču piedāvājums bija ļoti simpātisks," skaidro Ozoliņš. "Izlases treneris, zināma komanda, nav tālu no Latvijas. Gribēju drošāku variantu un profesionālu darbu."

Līgums noslēgts uz vienu sezonu, kas solās būt īsāka, nekā pierasts, jo Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) noteikusi, ka nacionālajiem čempionātiem jābeidzas līdz 15.aprīlim.

Kopš jūnija sākuma volejbolists piedalās Latvijas valstsvienības treniņos. "Ritmā daudz maz esmu atpakaļ," par pašsajūtu pēc ilgās pauzes saka Ozoliņš. "Biju patīkami, ka tehnisko elementu izpildījums nebija ietekmēts. Fiziskajā jomā gan drusciņ atpaliku, un parādījās mikrotraumas."

Viņš ir sajūsmā par izlasē valdošo gaisotni. "Esmu kopā ar savējiem, atmosfēra un organizācija ir laba. Treneri ir parūpējušies arī par jauniem vingrinājumiem. Ar savām metodēm izlasē ienācis arī Boriss Kolčins," stāsta Ozoliņš.

Viņš saka, ka jūtams cīņasspars un vēlme konkurēt vispirms par iekļūšanu labāko 12 vai 14 volejbolistu skaitā, pēc tam - sākuma sastāvā. "Katrs grib būt starp labākajiem, taču nemēģinām iegāzt viens otru, bet palīdzam viens otram, uzmundrinām," skaidro 21 gadu vecais volejbolists, kurš pagājušogad izmantoja izdevību un tā brīža modelī izkaroja vietu izlases pamatsastāvā.

Pirms spēlēšanas Igaunijā Ozoliņš pārstāvēja "OC Limbaži"/MSĢ vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu