"Wizards" sāk kampaņu, virzot Bertānu NBA balvai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" ir sācis kampaņu, lai palīdzētu Dāvim Bertānam izcīnīt prestižu regulārās sezonas apbalvojumu, proti, tiek virzīts sezonas labākā rezervista balvai. 

27 gadus vecais Bertāns aizvadīja savu veiksmīgāko sezonu NBA karjerā. 

Jau iepriekš viņš paziņoja, ka NBA "burbuļa" spēlēs nepiedalīsies, bet līdz sezonas pārtraukumam latvietis bija viens no labākajiem rezervistiem līgā. Bertāna pārstāvētā "Wizards" ir nolēmusi palīdzēt latviešu spēlētājam piesaistīt papildus balsis balsojumā par sezonas labāko rezervistu.

"Wizards" ir uzsākuši kampaņu "Bertānu par sesto spēlētāju", uzskaitot vairākus būtiskus statistikas rādītājus, kas apliecina latvieša kvalitātes:

  • Ar 37 spēlēm, kurās Bertāns trāpījis trīs un vairāk tālmetienus, latvietis šajā kategorijā ir līderis starp rezervistiem;
  • Ar 3,7 realizētiem tālmetieniem mačā Bertāns ir līderis starp rezervistiem;
  • Ar 25 mačiem, kuros realizēti vismaz četri tālmetieni latvietis ir līderis starp visiem rezervistiem;
  • Bertāns un Dankans Robinsons (Maiami "Heat") ir vienīgie spēlētāji, kuri šosezon ir iemetuši vismaz 200 trīspunktu metienus, tos realizējot ar vismaz 40% precizitāti.
  • Ar vidēji mačā gūtiem 15,6 punktiem Bertāns ir sestais labākais rezervists.
  • Bertāns, Hārdens, Jangs, Lilards, Hīlds ir vienīgie spēlētāji, kuri guvuši vismaz 15 vidēji punktus spēlē, realizējot 200 tālmetienus.

Tāpat "Wizards" klubs ir nācis klajā ar vairākiem Bertāna statistikas rādītājiem, kas ir uzskatāmi par vēsturiskiem sasniegumiem. Piemēram, rūjienietis ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kurš, nākot no soliņa, ir realizējis astoņus tālmetienus veselas trīs reizes vienā sezonā.

Līdzīgu kampaņu "Wizards" realizēja arī pirms NBA Visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursa, lai palīdzētu Bertānam tajā iekļūt. 

Bertāns šosezon vidēji mačā ir atzīmējies ar 15,4 punktiem un izcīnītām 4,7 bumbām zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu