"Ogre" papildina sastāvu ar NCAA rekordistu Laionsu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džordans Eliots Laionss
Džordans Eliots Laionss Foto: Twitter.com/@FayetteSports

Latvijas basketbola komanda "Ogre" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Laionsu, informē klubs.

22 gadus vecajam Laionsam šis būs pirmais gads profesionālajā basketbolā.

Laionss četrus gadus pārstāvēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) D1 dienvidu konferences komandu "Furman Paladins" un bija viens no komandas vadošajiem spēlētajiem.

Noslēdzošajā sezonā Laionss visas 32 spēles sāka pamatsastāvā. Aizsargs vidēji spēlē izcēlās ar 16,4 gūtajiem punktiem, kā arī izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas un izdalīja 1,9 rezultatīvas piespēles. 2018./2019.gada sezonā Laionss vienā spēlē realizēja 15 tālmetienus, kas ir dalīts NCAA D1 rekords.

Šobrīd komandai aktīvi līgumi ir arī ar sešiem latviešu spēlētajiem - Rinaldu Sirsniņu, Kristapu Dārgo, Lauri Mizi, Uģi Pineti, Renāru Magoni un Rihardu Zēbergu. Ogrēniešus turpinās vadīt Nikolajs Mazurs.

"Ogres" basketbolisti Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas pārtraukšanas brīdī ieņēma otro vietu un tika atalgoti ar Latvijas čempionāta sudraba medaļām.

Tikmēr "Liepāja" paziņojusi, ka turpinās sadarbību ar 19 gadus veco saspēles vadītāju Valteru Vuciņu. Viņš iepriekšējā sezonā deviņos mačos vidēji spēlēja deviņas minūtes, guva 2,2 punktus un atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles.

Vuciņš atzīst, ka šosezon vēlas pierādīt, ka var un spēj būt konkurētspējīgs profesionālajā līmenī, jo iepriekšējos gadus to nav ļāvušas traumas. "Par galveno treneri Artūru Visocki - Rubeni esmu dzirdējis tikai to labāko, un man ir prieks, ka varēsim sadarboties," klubs citē Vuciņa teikto.

Visockis - Rubenis atzīmē, ka Vuciņš ir ar izcilu darba ētiku apveltīts jauns basketbolists. "Valters ir ātrs un nosvērts saspēles vadītājs, kurš māk spēlēt uz komandu. Ļoti būtiski, ka var spēlēt divas pozīcijās," pauž treneris.

"Liepājas" komandu jaunajā sezonā vadīs Artūrs Visockis-Rubenis, viņam asistēs Krists Pīternieks. Ceturtdien vēju pilsētas komanda groza apakšu papildināja ar Iļju Gromovu, bet iepriekš līgumi tika noslēgti ar Renāru Birkānu, Dāvi Geku, Robertu Bērziņu un Robertu Krastiņu.

Pēc Valgas-Valkas komandas izstāšanās no Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas turnīra liepājnieki sezonu noslēdza kā pēdējie starp 14 palikušajām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu