Virslīgas 10.kārta sākas ar līdervienību "Riga" un RFS izbraukuma mačiem

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Futbola klubs RFS/Facbook

"Optibet" futbola virslīgā sestdien desmitās kārtas spēlē līdervienība "Riga" viesos tiksies ar "Valmieru", bet RFS raudzīsies pāri "Ventspils" barjerai.

"Ventspils" plkst.18 olimpiskā centra "Ventspils" stadionā uzņems vicelīderi RFS. 

"Ventspils" pēdējās četrās cīņās ir tikusi vien pie punkta (0:0 pret "Metta" komandu), taču iepriekšējā kārtā nebija tālu no tā, lai atņemtu punktus "Riga", zaudējot vien beigās ar 0:1.

Sliktākais zaudējumā bija asumi pēc spēles beigu signāla, kā dēļ kopumā četriem ventspilnieku pamatsastāva spēlētājiem - Kaspara Svārupa, Konstantīna Mahnovska un Giorgi Mčedlišvili, kas "brīvdienu" sestdienas mačā nopelnīja pret "Riga", un Daniila Ulimbaševa, kuram triju spēļu diskvalifikācija beigsies pēc mača ar RFS.

RFS līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvoja astotajā kārtā savā laukumā pret "Riga" (1:2).

Pirmajā kārtā Rīgā ar 1:0 pārāka bija RFS.

RFS ir turnīra rezultatīvākā komanda, un nav brīnums, ka turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir vairāki rīdzinieki. Labākais no viņiem ar sešiem gūtajiem vārtiem ir RFS pussargs Emersons Santana Deuslesiānu, kurš šajā sarakstā ir otrais.

Mājinieku rindās Jevgeņijs Kozlovs un Svārups guvuši pa trim vārtiem.

Otrā mačā turnīra līderi "Riga" futbolisti viesosies Valmierā, kur Vidzemes Olimpiskā centra stadionā plkst.20 tiksies ar "Valmieru". 

Valmierieši sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, bet pārējās septiņās spēlēs ir gūti punkti, pēdējā kārtā viesos spēlējot neizšķirti ar "Metta" komandu. Tikmēr "Riga" vispār tikai reizi sezonas laikā ir zaudējusi, sezonas otrajā spēlē viesos ar 1:2 piekāpjoties Jūrmalas "Spartakam".

Pēdējā kārtā skandalozā pēcspēles gaisotnē "Riga" ar 1:0 pieveica "Ventspili", taču diskvalifikāciju uz trim spēlēm par "mutes virināšanu" pēc spēles saņēma Herdi Prenga, sākot atsēdēt sankcijas jau Valmieras spēlē.

Vidzemnieku rindās spēlē virslīgas ceturtais rezultatīvākais futbolists Toluvalase Arokodare, kurš izcēlies piecas reizes. Tikmēr "Riga" vienībā vārtus guvuši jau 12 spēlētāji, astoto vietu ar četriem precīziem raidījumiem ieņemot Kulam Mbombo.

Pirmajā kārtā rīdzinieki savā laukumā bija pārāki ar 2:0

Trīs devītās kārtas spēles notiks svētdien, kad "Jelgava" uzņems "Tukums 2000"/TSS, "Spartaks" - "Metta" un "Liepāja" - "Daugavpili".

Pēc pirmā riņķa virslīgas līderpozīcijās joprojām ir "Riga", kam tāpat kā RFS ir 24 punkti deviņās spēlēs, bet uzvara savstarpējā mačā. Trešo vietu ar 15 punktiem ieņem "Valmiera", 14 punkti astoņās spēlēs ir Jūrmalas "Spartakam", 11 punkti - "Ventspilij", desmit - "Liepājai", deviņi punkti - "Jelgavai" un "Daugavpilij". Astoņus punktus iekrājusi "Metta" komanda, bet "Tukums 2000"/TSS ticis pie diviem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu