Toberam neizdodas izcīnīt Polijas kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Tobers
Kristers Tobers Foto: www.lechia.pl

Latvijas futbola izlases pussarga Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" piektdien Polijas kausa izcīņas finālā bija spiesta piekāpties Krakovas "Cracovia".

"Lechia" papildlaikā atzina "Cracovia" pārākumu ar 2:3 (1:0, 2:2).

Tobers netika iekļauts komandas pieteikumā spēlei.

Cīņā par vietu UEFA Eiropas līgā, kas bija garantēta mača uzvarētājam, vadībā Gdaņskas klubu mača 21.minūtē pēc lieliska Žarko Udivičiča centrējuma izvirzīja Afganistānas futbolists Omrans Haidari, kurš no gaisa trāpīja bumbu vārtos no vārtsarga laukuma līnijas.

65.minūtē pēc līdzīga Kamila Pestkas centrējuma rezultātu izlīdzināja Pelle van Amersforts, kurš no sākuma bumbu soda laukuma vidū uztvēra, bet pēc tam ar kreiso kāju raidīja vārtu apakšējā labajā stūrī - 1:1.

75.minūtē "Cracovia" netika ieskaitīti vārti, jo VAR sistēma Kornelam Rapam fiksēja spēli ar roku.

Piecas minūtes vēlāk sarkano kartīti par rupju spēli Gdaņskas komandas rindās nopelnīja Mario Maloča, atstādams komandu desmit vīru sastāvā. Tomēr tas vēl pēc piecām minūtēm netraucēja "Lechia" izvirzīties vadībā pēc Patrika Lipska sitiena. Konradu centrējumu vārtu priekšā viņš ar sitienu ar galvu pārvērta "golā", apsteidzot pretinieku aizsargu, - 2:1.

Gdaņskas futbolistu prieki nebija ilgi, jo 88.minūtē pēc standartsituācijas izspēles no laukuma kreisās puses "Cracovia" lieliem spēkiem devās uz vārtiem, un Davids Jablonskis ar galvu panāca izlīdzinājumu - 2:2.

117.minūtē Pestkam padevās vēl viena teicama piespēle no kreisās puses, tikai šoreiz pa zemi, kuru ar uzvaras vārtiem noslēdza Mateušs Vdovjaks.

Pusfinālā 7.jūlijā "Cracovia" savā laukumā ar 3:0 pieveica Polijas čempionvienību Varšavas "Legia", bet dienu vēlāk "Lechia" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Poznaņas "Lech". Pēc "sausā" papildlaika komandas aizvadīja 11 metru soda sitienu sēriju, kurā ar 4:3 pārāki bija viesi.

Tobers Polijas kausa pusfināla maču noraudzījās no rezervistu soliņa.

2019.gada Polijas kausa finālā Varšavā cīņā ar Belastokas "Jagiellonia" par uzvarētāju kļuva tieši Gdaņskas "Lechia" komanda, kurai šoreiz neizdevās aizstāvēt titulu. Vienīgos vārtus mača kompensācijas laika sestajā minūtē guva Arturs Sobjeks.

Gdaņskas komanda Polijas čempionātā ar 56 punktiem 37 spēlēs ieņēma ceturto vietu turnīra tabulā. Pirmais trijnieks palika piecu punktu attālumā un caur ekstraklases sacensībām neizdevās kvalificēties Eiropas kausiem.

Jau ziņots, ka otra Latvijas futbolista vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka" atvadījās no Polijas ekstraklases. Gdiņas komanda ar 40 punktiem 37 spēlēs turnīra tabulā ieņēma 14.vietu, palikdama pirmā "aiz strīpas" un izkrizdama no Polijas virslīgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu