Kamaniņu braucējiem rudenī būs iespēja izmēģināt Ķīnas olimpisko trasi (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kamaniņu braucējs (ilustratīvs attēls).
Kamaniņu braucējs (ilustratīvs attēls). Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Olimpiskā kamaniņu trase Ķīnā pirmos sportistus izmēģinājuma braucieniem varētu uzņemt šī gada oktobrī un arī novembrī, noskaidrojies ceturtdien pēc Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) valdes video konferences.

Ceturtdien FIL amatpersonas aizvadīja video konferenci, kurā lēma gan par nākamās sezonas kalendāru, gan drošības riskiem un prasībām, kas būs jāievēro gaidāmajā sezonā, kā arī par 2022.gada Olimpiādes trases pirmajiem testiem.

Plānots, ka nākamsezon Pasaules kausi varētu notikt bez skatītājiem, kā arī trases malā atrastos mazāks skaits tiesnešu. Tāpat valde pārrunāja iespēju palielināt sacensību skaitu vienas nedēļas griezumā. 

Šie un vēl citi ieteikumi pagaidām ir ideju stadijā, bet gadījumā, ja tiks veiktas izmaiņas sacensību nolikumā, FIL par to paziņos līdz 15.septembrim.

Video sanāksmē, kurā piedalījās arī organizācijas ģenerālsekretārs Einars Fogelis, tika nolemts, ka no 23.oktobra līdz 1.novembrim 16 sportistiem, viņu treneriem un pieaicinātiem ekspertiem būs iespēja veikt Ķīnas olimpisko spēļu trases homologāciju. Tāpat plānots, ka šim sportistu skaitam pievienosies vēl Ķīnas kamaniņu braucēji.

Tikmēr par visiem organizatoriskajiem jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19, Ziemeļamerikas un Āzijas posmos atbildēs FIL valdes loceklis Dvaits Bels no ASV. 

Zināms, ka Bela viens no mērķiem būs vienoties ar vairākām valstīm par ceļošanas ierobežojumu atcelšanu sportistiem un viņu personālam.

Savukārt 2026.gada olimpisko spēļu rīkotājiem Milānai un Kortīnai d'Ampeco savā sacensību programmā būs jāiekļauj dabīgā seguma trase. Šīs izmaiņas programmā vēlāk tiks saskaņotas arī ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK).

Ķīnas trases homologācija iepriekš bija plānota martā, bet pēc tam šo ieceri pārcēla uz maiju. Arī maijā Covid-19 izplatības dēļ testi tika atcelti.

2022.gada Olimpiādes trasi, visticamāk, priekšlaicīgi izmēģināt varēs arī titulētais Martins Dukurs.

Kamaniņu sporta jaunā sezona novembra izskaņā plānota Austrijā Insbrukas trasē, tālāk sekos etapi Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā, bet pēc Jaunā gada sportisti vēl divus posmus aizvadīs Eiropā un pēc tam jau dosies uz Ziemeļameriku. Siguldā sacensības plānotas janvāra sākumā (6.-10.), bet Kēnigszē jau nedēļu vēlāk.

Latvijas kamaniņu izlase aizvadītajā sezonā komandu stafetē izcīnīja trīs bronzas godalgas, divreiz finišēja piektajā pozīcijā, bet reizi iegūta arī ceturtā vieta. Zīmīgi, ka dažādos posmus izlases sastāvs stafetē bija mainīgs, savu roku pie godalgu izcīnīšanas pieliekot brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, Kristeram Aparjodam, Ullai Zirnei, Kendijai Aparjodei, Elīzai Tīrumai un Ināram Kivleniekam. Arī individuālajās sacensībās sportisti izcīnīja godalgotas vietas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu