Mārcis Šteinbergs: Spēlējot Spānijā, noteikti esmu kļuvis agresīvāks un ātrāks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase
Latvijas basketbola izlase Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas jaunajam basketbolistam Mārcim Šteinbergam šīs vasaras treniņnometne kopā ar pieaugušo izlasi dos pieredzi un pārliecību, atzina valstsvienībā debitējušais spēka uzbrucējs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase nedēļas nogalē Igaunijas basketbola simtgadei veltītajā turnīrā "Baltijas ceļš" piekāpās abām Baltijas kaimiņvalstīm. Izlasei turnīrs bija zīmīgs ar to, ka tajā debitēja uzreiz astoņi basketbolisti.

"Šajās spēlēs noteikti, ka iekrājām noderīgu pieredzi. Nebijām daudz trenējušies kopā, tāpēc arī bija tāds iznākums," pēc turnīra otrās spēles teica Šteinbergs, kurš pēc mēneša svinēs 19 gadu jubileju. 

"Bija prieks pārstāvēt savu valsti, jo īpaši spēlējot pieaugušo izlasē. Pašam varbūt sniegums nebija tas labākais, taču centos un darīju, ko varēju. Pats savas iespējas neizmantoju - kļūdījos aizsardzībā un uzbrukumā," atzina Šteinbergs, kurš otrajā spēlē, lai gan punktus neguva, ar piecām atlēkušajām bumbām un vienu bloķētu metienu bija starp labākajiem cīnītājiem zem groziem.

Šteinbergs izlases treniņnometnē ir no pirmās dienas un piedalījies visās nodarbībās.

"Esmu ieguvis pieredzi un neaizmirstamas sajūtas par debiju pieaugušo izlasē. Tāpat klāt nāks pārliecība, kas, protams, pašam vēl būs jāuzlabo. Šāda iespējas - trenēties pieaugušo izlasē - ir jāizmanto," uzsvēra Šteinbergs.

Pandēmijas sākumā martā Šteinbergs atradās Grankanārijā, kur viņam nebija iespēju aizvadīt basketbola treniņus.

"Tas bija grūts laiks, jo divus mēnešus bija jāpavada dzīvoklī, kur ir pārāk maza platība, lai uzturētu sevi formā. Nekur nedrīkstēja iet ārā, lai gan mēģinājām to darīt, un kaimiņi uzreiz zvanīja policijai. Vingroju, lecu ar aukliņu un iespēju robežās centos sevi uzturēt formā. Arī atgriešanās process mājās nebija viegls, jo bija ceļošanas ierobežojumi un jāpavada divas nedēļas pašizolācijā," pavasara notikumus atminējās basketbolists.

Šteinbergs 2019./2020.gada sezonu aizvadīja "Gran Canaria" kluba otrajā komandā, kas cīnās Spānijas pēc spēka trešajā līgā jeb "LEB Plata". Latviešu basketbolists laukumā devās 24 mačos, kuros caurmērā 18 minūtēs guva 4,8 punktus un izcīnīja 3,5 bumbas zem groziem.

Viņš prognozē, ka tuvākajā laikā kļūs zināms, kad vajadzēs posties atpakaļ uz Spāniju un atgriezties kluba rīcībā.

"Sezonas laikā centīšos darīt visu, lai būtu iespējas trenēties kopā ar pirmo komandu. Spēlējot Spānijā, noteikti esmu kļuvis agresīvāks un ātrāks, kā arī uzlabojis spēli aizsardzībā. Pretiniekos pārsvarā ir mana vecuma spēlētāji, kuri ir fārmklubā un cenšas iekļūt pirmajās komandās. Taču ir arī pieredzējuši basketbolisti, kuri spēlējuši augstākās līgās," stāstīja Šteinbergs.

Latvijas vīriešu valstsvienības dalībnieki un kandidāti kopš jūnija sākuma "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizvada treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu