"Mavericks" bez Porziņģa atzīst "Pacers" pārākumu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Twitter: @dallasmavs

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" spēlētājs Kristaps Porziņģis sestdien aizmirsa veikt koronavīrusa testu, kā rezultātā bija spiests izlaist pārbaudes spēli pret Indianas "Pacers", vēstīts kluba mājaslapā.

"Mavericks" ar rezultātu 111:118 (37:26, 27:35, 22:31, 25:26) zaudēja Indianas "Pacers".

Luka Dončičs nepilnās 25 minūtēs izcēlās ar 26 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr sev neierastajā centra pozīcijā Makss Klēbers iekrāja 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Uzvarētājiem 20 punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja Entonijs Vorens juniors, 17 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Malkolmam Brogdonam, bet vēl 16 punktus un septiņas bumbas zem groziem pievienoja Viktors Oladipo.

"Mavericks" uz sezonas noslēgumu Orlando devās ar diviem garajiem spēlētājiem, taču svētdien laukumā nevarēja doties Porziņģis. Viņš pēc trenera Rika Kārlaila vārdiem - "pieļāvis nevainīgu kļūdu".

Komandu spēlētājiem Orlando regulāri ir jāveic koronavīrusa pārbaudes, taču latvietis sestdien, kad "Mavericks" bija brīvdiena, aizmirsa par šo nepieciešamību. Šī iemesla dēļ Dalasas klubs nedrīkstēja pieteikt Porziņģi duelim ar "Pacers".

"Bobans [Marjanovičs] un Maksi [Klebers] ilgu laiku aizpildīja centra pozīciju, taču pēdējās deviņās desmit minūtēs arī augumā mazākais Antonius Klīvlends spēlēja zem groza," skaidroja Kārlails.

"Nav šaubu, ka Porziņģis mums būt krietni palīdzējis."

Arī teju "triple double" nopelnījušais Dončičs neslēpa, ka laukumā pietrūcis latvieša.

"Viņš [Porziņģis] laukumā darbojas lieliski, jo spēj gūt punktus, nosegt dažādus spēlētājus, kā arī bloķēt metienus," teica slovēnis. "Šo apstākļu dēļ viņš mums ļoti pietrūka."

Otrdien "Mavericks" paredzēta pēdējā pārbaudes spēle pret Filadelfijas "76ers", bet jau piektdien paredzēts pirmais oficiālais mačs pēc sezonas atsākšanas. Pirmā cīņa "Mavericks" paredzēta ar spēcīgo Hjūstonas "Rockets".

"Mums par prieku šis ir tikai vienas dienas misēklis. Vairākas komandas šajās pārbaudes spēlēs savām zvaigznēm dod atpūtu... Rīt [pirmdien] aizvadīsim labu treniņu kopā ar KP un turpināsim strādāt," piebilda Kārlails.

"Šī bija viena no situācijām, kad Porziņģis nedaudz nolaida acis no bumbas, ja šādi varu izteikties par NBA protokolu."

Trešdien Orlando komandas uzsāka pārbaudes spēļu posmu pirms sezonas noslēguma fāzes turnīra. Pārbaudes mačos katra ceturtdaļa ir pa desmit, nevis 12 minūtēm kā NBA sezonā.

NBA sezona atsāksies 30.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu