Noslēdzies izaicinošs un jaudīgs 340 km garš izturības brauciens "Velorealitāte 2020"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Māris Zaķis

Pagājušās nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. jūlijam, norisinājās Latvijā vienīgais garās distances velobrauciens, kas šogad uz starta pulcēja 197 apņēmības pilnus riteņbraucējus, kuru uzdevums bija veikt 340 km garo distanci 42 stundu kontrollaikā. 

Jau trešo gadu pēc kārtas kā pirmie finišu sasniedza divi riteņbraucēji - Kaspars Garda un Kaspars Škinčs, izturības brauciena distanci pieveicot 12 stundās un 55 minūtēs

Ar ievērojami mazu trasē pavadīto laiku finišā ieradās arī pirmā sieviete – Zane Jakobsone, distanci veicot 14 stundās un 28 minūtēs, aiz sevis atstājot vēl teju 190 riteņbraucēju.

"Velorealitāte" jūlija noslēdzošajā nedēļas nogalē risinājās trešo gadu pēc kārtas. Izturības sacensības organizēja Velomens.lv. 

Šogad velo piedzīvojums startēja Valkā, no kuras, apmeklējot četrus kontrolpunktus, dalībnieku uzdevums bija sasniegt finišu 42 stundās. Ar emocionālu startu, skanot Imanta Kalniņa skaņdarbam "Virs galvas mūžīgs piena ceļš", policijas konvoja pavadībā 197 riteņbraucēji, izbrauca ārpus Valkas, lai tālāk, bruņojušies ar apņēmību, pacietību un cīņas sparu, dotos ceļā uz mājām.

Brauciena organizators Krišjānis Ratiniks (Velomens) atklāja: "šis skaņdarbs man nozīmē ļoti daudz, tas ir par mūžīgu ceļu, bet vienmēr uz mājām. Atskaņot to tik lielam skaitam riteņbraucēju, bija mans sapnis un dalībnieki man palīdzēja to piepildīt."

340 kilometrus garo distanci ikviens dalībnieks veica pa paša plānotu maršrutu, pats izvēloties savu tempu, miera brīžus un atpūtas stundas. Vienīgais nosacījums – nesaņemt palīdzību no malas un apmeklēt četrus ceļā izvietotos kontrolpunktus, iekļaujoties to darbalaikā. Katrā kontrolpunktā dalībniekus sagaidīja tiesneši, kuri fiksēja braucēja ceļā pavadīto laiku, kā arī atspirdzinājumi un uzkodas spēkam.

Laikapstākļi dalībniekus nepavisam nelutināja. Stiprs lietus, dubļaini grants ceļi, aukstums – tas viss ir milzīgs apņēmības, emocionālās un fiziskās izturības pārbaudījums kā braucējam, tā arī tehnikai. Taču, neraugoties uz izaicinošajiem laikapstākļiem, finišu Rīgā, pie VeloExpress veikala sasniedza 158 dalībnieki – noguruši, bet laimīgi.

Īpaši Velorealitātes dalībniekiem "Pasažieru Vilciens" rezervēja vagonus ceļā uz Valku, kur starta vietā nogādāja braucējus un viņu spēkratus. Finišā dalībniekus sagaidīja "Valmiermuižas" atspirdzinājumi. 

"Šīs nebija ātruma sacensības par godalgotām vietām. Šeit, baudot Latvijas un skaistās vasaras ainavas, dalībnieki pārbaudīja un izaicināja paši sevi, meklējot ceļu uz mājām," norāda Ratiniks. "Šis brauciens bija par cīņu ar sevi un ārējiem faktoriem, kas, neraugoties uz grūtībām, nogurumu un spēku izsīkumu – finišā lika smaidīt!"

Rezultāti atrodami šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu