Latvijas izlases futbolists Jagodinskis atgriežas RFS

CopyDraugiem X Whatsapp
Vitālijs Jagodinskis
Vitālijs Jagodinskis Foto: Futbola klubs RFS/Facbook

Latvijas futbola vicečempione RFS otrdien panākusi vienošanos ar Latvijas izlases aizsargu Vitāliju Jagodinski, kurš galvaspilsētas komandā spēlēja arī pagājušajā sezonā, vēsta vienība.

Šī gada sākumā Latvijas izlases aizsargs pievienojās futbola klubam "Valmiera" un laukumā devās četrās spēlēs. Pēdējo maču viņš aizvadīja jūlija sākumā pret Jūrmalas "Spartaku", bet pēcāk nesaskaņu dēļ ar komandas vadību, izlaida nākamos piecus dueļus.

Aizsargs šosezon vārtus Latvijas čempionātā vēl nav guvis.

"Optibet" futbola virslīgas komandas "Valmiera" spēlētāji kopējiem spēkiem uzrakstījuši vēstuli, kurā kluba īpašnieks no Šveices Ralfs Osvalds Insenbergs tiek aicināts no amata atbrīvot galveno treneri Tamazu Pertiju un viceprezidentu Uldi Pūcīti.

Spēlētāji vēstulē arī pauda neizpratni par Pertijas sastāva izvēlēm "Optibet" virslīgas spēlēs, jo nepamatotu iemeslu dēļ malā nosēdināts vairākkārt tika tieši Jagodinskis, kuram bija piešķirta kapteiņa uzšuve.

Vēstule tika uzrakstīta 24.jūlijā, bet jau dienu vēlāk komanda teju labākajā sastāvā jau spēkojās ar "Riga". 

Iepriekšējo sezonu 28 gadus vecais futbolists pavadīja RFS vienībā, ar kuru izcīnīja Latvijas virslīgas sudraba medaļas un triumfēja valsts kausa izcīņā. Pērn Jagodnskis virslīgā guva piecus vārtus.

Jagodinskis karjeru sāka Rīgas "Daugavas" vienībā, pēcāk uzspēlējot arī "Jūrmalā", bet 2012.gadā viņš noslēdza līgumu ar Ukrainas grandu Kijevas "Dinamo", turklāt līgums vēl 2015.gadā tika pagarināts līdz 2018.gadam. Futbolists vairākas sezonas bija izīrēts citai Ukrainas vienībai Užhorodas "Hoverla", bet 2016.gadā Kijevas komanda paziņoja, ka ar Latvijas futbolistu nerēķinās.

Kijevas kluba sistēmu aizsargs 2016.gadā atstāja un pievienojās Ungārijas vienībai "Diosgyori VTK", bet pēc tam viņš spēlēja Rumānijas komandā Jasi "Politehnica". 2018.gada sezonas otro pusi Jagodinskis pavadīja Latvijas komandā "Ventspils", palīdzot tai kļūt par valsts vicečempioni.

Latvijas izlasē Jagodinskis aizvadījis 31 spēli, kā arī bijis Latvijas U-17, U-19 un U-21 izlašu dalībnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu