Latvijas vīriešu volejbola izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Polijas augstākās līgas klubu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Kiprā, Latvijas vīriešu izlase volejbolā bez mačiem ar Igauniju aizvadīs arī divas pārbaudes spēles savā laukumā, tiekoties ar Polijas "Plus" līgas klubu Radomas "Cerrad Enea Czarni", vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Augusta sākumā Igaunijas speciālista Āvo Kēla vadītā Latvijas izlase aizvadīs trīs spēles ar Igaunijas valstsvienību. 6. augustā abas vienības tiksies Igaunijas dienvidu pilsētiņā Veru, bet nākamās divas – Tartu.

Vēl divas spēles ieplānotas nedēļu pirms kvalifikācijas turnīra sākuma, kad viesos brauks spēcīgā Radomas "Cerrad Enea Czarni" komanda.

"Izvēle par labu mačam ar klubu komandu tika izdarīta pēc tam, kad mūsu grupa Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā palika vienīgā, kurā spēles paredzēts aizvadīt jau šogad," par pretinieku izvēli stāsta Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis.

Viņš uzsver, ka citu valstu izlasēm pārbaudes spēles pēc kvalifikācijas spēļu pārcelšanas uz janvāri vairs nebija aktuālas. Bija sarunas ar Polijas klubu no Ļubļinas, taču viņi gribēja redzēt ciemos braucam latviešus. Savukārt Radomas klubs pēc uzrunāšanas jau trīs stundās bija rezervējis aviobiļetes reisam uz Rīgu.

"Treneri ir ļoti priecīgi, ka šāda kalibra klubs brauks uz Latviju," saka Vitkovskis. "Viņi ir ļoti spēcīgi pretinieki. Vairāki no volejbolistiem ir spēlējuši Itālijas A1 līgā. Viesu vienības rindās ir arī pasaules čempions, diagonālais spēlētājs Davids Andžejs Konarskis, kurš vienībai pievienojās šovasar un pirms spēlēm ar Latvijas izlasi būs atgriezies no Polijas valstsvienības treniņiem. Kā arī noteikti jāatzīmē Bulgārijas izlases kapteini Viktoru Josifovu.

Mūsu komandā pret tik augstas klases volejbolistiem regulāri ir spēlējuši vien Hermans Egleskalns un Deniss Petrovs. Jaunajiem spēlētājiem tā būs interesanta pieredze un iespēja pārbaudīt savus spēkus," piebilst Latvijas nacionālo izlašu koordinators.

Galvenais tomēr būs kvalitatīvi sagatavoties Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīram. Spēles ar "Cerrad Enea Czarni" būs nedēļu pirms mačiem Kiprā, un būs vēl laiks gan atpūsties, gan izdarīt nepieciešamos secinājumus.

Vitkovskis vēl piebilst, ka pēdējās divas spēles gribējies aizvadīt savā laukumā. Ne tikai tāpēc, ka lieka ceļošana var atņemt spēkus, bet arī tādēļ, ka gribējies iegūt papildus enerģiju, ko dod Latvijas līdzjutēju atbalsts.

Spēles notiks "Elektrum" Olimpiskajā centrā Rīgā. 22. augustā mačs sāksies plkst. 19:00, bet dienu vēlāk plkst. 18:00.

Valstī noteikto ierobežojumu dēļ, skatītāju vietu skaits ir ierobežots, tādēļ spēles paredzētas ar ielūgumiem. 

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikozijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30. augusta līdz 6. septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova.

D grupa ir vienīgā no septiņām, kurā sacensības vienā vietā notiks jau augustā un septembrī. Citās grupās spēles paredzēts aizvadīt janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu