"Maple Leafs" galvenais treneris: Tortorellas darbs ir manas izglītības pamatā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Toronto "Maple Leafs" galvenais treneris Šeldons Kīfs atzinis, ka viņa trenera izglītības pamatā bijis Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vadītāja Džona Tortorellas darbs. 

"Biju jauns puisis. Spēlēt pie viņa bija grūti. Jaunajiem pie viņa vispār neklājas viegli. To es sapratu. Toties, kad kļuvu par treneri un sāku domāt, kas man ir svarīgi, lai sastādītu rīcības plānu, tad pa īstam novērtēju Džona darbu komandas koncepcijas izveidē," NHL mājas lapā citēts Kīfs. 

Tieši "Blue Jackets" Stenlija kausa kvalifikācijas kārtā līdz trim uzvarām cīnīsies ar "Maple Leafs" komandu.

Pirmā spēle paredzēta 2. augustā plkst. 23.00 pēc Latvijas laika. 

Šobrīd 39 gadus vecais Kīfs savulaik spēlēja Tortorellas vadībā Tampabejas "Lightning" komandas rindās. Viņi kopā strādāja trīs sezonas. 

"Ja atskatāmies pagātnē, man neizdevās 2004. gadā kopā ar Tampu izcīnīt Stenlija kausu, es vairs tur nebiju. Bet es redzēju, kā veidojas komanda, kā tā kāpj arvien augstāk un augstāk, līdz es vairs neatbildu tās līmenim. Redzēju, kā viņš izveidoja komandu, kas kļuva par čempioni. Tas viss bija manas trenera izglītības pamatā," neslēpa Kīfs. 

"Atceros, kā Džons strādāja ar jaunajiem puišiem, jaunajām zvaigznēm. Viņš spēlēja ļoti svarīgu lomu šo puišu karjerās. Pateicoties Tortorellam, viņi guva panākumus. No Džona saņēmu ļoti patīkamu ziņu, kad nonācu "Maple Leafs" un esmu viņam par to ļoti pateicīgs. Daudz no viņa esmu mācījies, un man ir paveicies, ka atkal būs iespēja ar viņu parunāties."

Kīfs par "Maple Leafs" komandas galveno treneri kļuva 2019. gada 20. novembrī. 

"Labākais veids, kā viņam izrādīt cieņu, ir sagatavot komandu cīņai. Pilnībā koncentrēšos darbam ar savu komandu. Tas ir labākais, ko es varu darīt," pauda "Maple Leafs" vienības vadītājs. 

Tortorella pēc vienīgās pārbaudes spēles pirms sezonas turpinājuma atklāja, ka vēl nav izlēmis, kurš vārtsargs sāks sēriju pret Toronto "Maple Leafs". Izvēlēsies starp somu Jonasu Korpisalo un Merzļikinu. Ar komandu kopā ir arī Kivlenieks. 

Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvs sezonas turpinājumā

Vārtsargi: Jonass Korpisalo, Elvis Merzļikins, Matīss Edmunds Kivlenieks.

Aizsargi: Endrū Pīks, Sets Džounss, Skots Harngtons, Zaks Verenskis, Adams Klendenings, Raiens Marejs, Dīns Kukans, Vladislavs Gavrikovs, Gabriels Kārlsons, Deivids Savārs, Markuss Nutivāra.

Uzbrucēji: Aleksandrs Verenskis, Kevins Stenlunds, Gustavs Nīkvists, Kems Atkinsons, Pjērs-Luks Dubuā, Railijs Nešs, Laiems Faudijs, Stefāns Moto, Neitans Gerbī, Olivers Bjorkstrands, Aleksāndrs Tesjē, Būns Dženers, Eriks Robinsons, Emils Bemstrems, Niks Folinjo, Devins Šors, Džošs Andersons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu