Kurucam daudzpusīgs sniegums, "Nets" zaudē pirmajā mačā pēc pauzes

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Twitter: @BrooklynNets

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien Bruklinas "Nets" rindās izcēlās ar septiņiem punktiem, nespējot glābt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu no zaudējuma.

"Nets" ar 118:128 (39:36, 20:34, 23:41, 34:17) piekāpās Orlando "Magic".

Kurucs "Nets" rindās laukumā pavadīja 16 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Latvietis grozā raidīja divus no četriem divpunktu un vienu no trim trīs punktu metieniem, kā arī realizēja abus "sodiņus".

Tāpat viņš nopelnīja piecas personīgās piezīmes, bet "Nets" ar latvieti laukumā ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Kurucs iepriekš trijās pārbaudes spēlēs gana daudz nospēlēja centra pozīcijā, taču piektdienas duelī viņš spēlēja sev vairāk ierastajā ceturtā numura pozīcijā.

Rezultatīvākais Bruklinas komandā ar 24 punktiem bija Timotijs Luvavu-Kabaro, kura rēķinā arī četras bumba zem groziem. Vēl 17 punktus pievienoja Keriss Leverts, bet Džo Heriss un Džerets Alens atzīmējās ar 14 punktiem. Centra spēlētājs Alens arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja.

"Magic" komandā 24 punkti Evanam Furnjē, bet par diviem mazāk guva Nikola Vucevičs, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja.

Zīmīgi, ka spēles pēdējā ceturtdaļā "Magic" nespēja gūt punktus teju septiņas minūtes pēc kārtas.

Tikmēr citā spēlē Vašingtonas "Wizards" ar 112:125 (31:38, 21:29, 29:22, 31:36) atzina "Suns" pārākumu.

"Wizards" spēlētājs Anžejs Pasečņiks šoreiz laukumā netika, taču Dāvis Bertāns sezonas noslēguma daļā Orlando nepiedalās.

Rezultatīvākais Vašingtonas klubā ar 21 punktu bija debitants Rui Hačimura, kurš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Par punktu mazāk guva Džeroms Robinsons, bet vēl 17 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Išs Smits.

Fīniksas vienībā 27 punktus guva Devins Bukers, bet 24 punkti un 12 atlēkušās bumbas Deandrē Eitonam.

"Wizards" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad tiksies ar Bruklinas "Nets".

Bruklinas vienība šosezon 64 spēlēs izcīnījusi 30 uzvaras un Austrumu konferencē ieņem septīto pozīciju.

"Nets" un arī pārējās NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīs astoņus mačus, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz par mazāk nekā četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

Jau ziņots, ka deviņas dienu periodā pirms NBA sezonas atsākšanās 344 veiktajos Covid-19 testos netika atrasti pozitīvi gadījumi.

NBA sezona ar 22 komanda līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu