Šteinbors: No savas puses darīšu visu, lai komanda nākamsezon būtu starp vadošajiem klubiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pāvels Šteinbors
Pāvels Šteinbors Foto: Latvijas Futbola federācija

Nākamajā sezonā tiks darīts viss iespējamais, lai Polijas ekstraklases vienība Belastokas "Jagiellonia" būtu turnīra augšgalā, piektdien sarunā ar klubu pēc noslēgtās vienošanās teica Pāvels Šteinbors.

Latvijas futbola izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors piektdien oficiāli kļuvis par Polijas ekstraklases kluba Belastokas "Jagiellonia" pirmo numuru.

Līgums ar vārtsargu noslēgts uz divām sezonām ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

"Atskatoties pagātnē, man šeit vajadzēja ierasties jau pirms četriem gadiem, taču es nolēmu pievienoties Gdiņas "Arka" komandai," klubs citē vārtsarga teikto. "Kā saka, kam jānotiek, tas notiks. Esmu gandarīts, ka turpmāk varēšu pārstāvēt dzeltenās un sarkanās krāsas."

Vārtsargs arī spēja ataust atmiņā spilgtākos mirkļus no dueļiem pret "Jagiellonia".

"Polijas ekstraklasē spēlēju jau sešus gadus, tāpēc līgu esmu gana labi iepazinis. Atminos, ka Gdiņas vienības sastāvā mājas spēlē reiz uzveicām "Jagiellonia" ar 4:1. Tomēr lielākoties mēs piekāpāmies Belastokas komandai, lai arī spējām spēlēt neizšķirti," atminas Latvijas izlases vārtu vīrs. 

Vārtsargs arī neslēpa, ka nākamajai sezonai izvirzījis sev mērķus. "Protams, ka man ir personīgie mērķi, taču neesmu tenisa spēlētājs. Futbols ir komandas spēle, tāpēc pats svarīgākais man būs "Jagiellonia" sasniegtais rezultāts," pauda Šteinbors. "Es uzskatu, ka komanda ir pelnījusi atrasties augstāk par šīs sezonas pozīciju."

"No savas puses darīšu visu, lai komanda nākamsezon atrastos starp līgas vadošajiem klubiem."

Aizvadītajā sezonā Belastokas klubs vietējā čempionātā ierindojās astotajā pozīcijā.

Polijas ekstraklasē 2020./21.gada sezonas sākums gaidāms 21.augustā, bet Belastokas vienība pirmo maču aizvadīs trīs dienas vēlāk pret Krakovas "Wisla".

Iepriekšējās četras sezonas Šteinbors spēlēja citā šī čempionāta klubā Gdiņas "Arka". Vienība šo sezonu noslēdza 14.vietā un atvadījās no vietas ekstraklasē.

34 gadus vecais Šteinbors "Arka" komandai pievienojās 2016.gadā rudenī, pirmajā sezonā esot komandas otrais vārtsargs, savukārt pēc tam jau pārņemot pamatvārtsarga funkcijas. Viņš Polijas ekstraklasē bijis laukumā 107 spēles pēc kārtas, bet kopumā piedalījies 170 mačos. 2017.gada maijā Šteinbors palīdzēja "Arka" komandai triumfēt Polijas kausa izcīņā, kas komandai ļāva nākamajā vasarā piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur Gdiņas klubs nepārvarēja kvalifikācijas trešo kārtu. Tāpat Latvijas sportists palīdzējis "Arka" komandai divreiz izcīnīt Polijas Superkausu.

Karjeras laikā Šteinbors pārstāvējis Polijas augstākās līgas vienību Zabžes "Gornik, Kipras komandu Ammohostas "Nea Salamis" un Dienvidāfrikas Republikas klubu Durbanas "Golden Arrows".

Šteinbors starp spēlēšanu dažādās Latvijas komandās 2008.gadā bija izīrēts Anglijas otrās līgas - "Championship" - komandai "Blackpool", kuras rindās nepaspēja aizvadīt nevienu spēli, lielākoties cīnoties rezerves vienības sastāvā.

Šteinbors pērn kļuva par Latvijas futbola izlases pirmo vārtsargu, kā arī bija "Arka" līderis un neapšaubāms līdzjutēju mīlulis. Viņš 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā atvairīja 46 sitienus, kas bija trešais labākais rezultāts starp vārtsargiem.

Latvijas izlasē Šteinbors laukumā bijis 12 spēlēs. Viņš tika atzīts par 2019.gada pašmāju labāko futbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu