Obamejanga divi vārti atnes "Arsenal" FA kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pjērs Emeriks Obamejangs
Pjērs Emeriks Obamejangs Foto: EPA/Scanpix

Ar Pjēra Emerika Obamejanga diviem gūtiem vārtiem sestdienas duelī pret Londonas "Chelsea" bija gana, lai Londonas "Arsenal" svinēt uzvaru Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālspēlē.

"Arsenal" Vemblija stadionā ar 2:1 (1:1) uzvarēja citu Londonas klubu "Chelsea".

Spēles rezultātu jau piektajā minūtē atklāja Kristiāns Pulisičs. Brīdi iepriekš soda laukumā ielauzās Olivjē Žirū, kurš ātri vien atrada tālāk labajā laukuma pusē esošo Pulisiču. Amerikānis ātri apspēlēja priekšā stāvošo aizsargu un no tuvas distances izvirzīja vadībā "Chelsea".

Viesi prata atspēlēties un izdarīja to visai viltīgā manierē. 28 minūtē Obamejangs ar bumbu ieskrēja soda laukumā un pie pirmā kontakta ar pretinieku nokrita. Tiesnesis Sesaru Aspilikvetu sodīja ar dzelteno kartīti, bet pats devās lūkot situācijas atkārtojumu. Brīdi vēlāk soģis norādīja, ka Obamejangam jāstājas uz 11 metru atzīmes, no kuras uzbrucējs arī panāca neizšķirtu.

"Chelsea" otrais puslaiks iesākās pagalam neveiksmīgi, jo vienīgais vārtu guvējs Pulisičs sitiena brīdī savainoja kājas augšstilba muskuli. Viņa vietā laukumā devās Pedro.

Arī nākamās minūtes nebija iepriecinošas, jo otrā puslaika 22.minūtē 2:1 panāca Obamejangs. Uzbrucējs, jau atrodoties soda laukumā, saņēma piespēli no Nikolasa Pepes un devās vārtu virzienā. Īsi pirms sitiena Obamejangs apspēlēja aizsargu, bet tad sekoja raidījums vārtu augšējā stūrī. 

"Chelsea" neveiksmes turpinājās arī atlikušajā laikā, jo otro dzelteno kartīti 73.minūtē nopelnīja Mateo Kovačičs. Divas minūtes vēlāk par diskusiju ar tiesnesi dzelteno "plāksteri" saņēma arī "Arsenal" galvenais treneris Mikels Arteta.

Atlikušajā laikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, lai arī tiesneša finālsvilpe sekoja pēc 104 nospēlētām minūtēm.

Spēles pēdējā daļa pamatīgi ievilkās, jo kompensācijas laika septītajā minūtē pleca traumu guva Pedro, kurš pēc dažām minūtēm laukumu pameta uz nestuvēm.

Iepriekš pusfinālā "Arsenal" ar 2:0 apspēlēja pērnā gada čempionus Mančestras "City", kamēr "Chelsea" ar 3:1 pieveica Mančestras "United".

Zīmīgi, ka FA trofeju savulaik virs galvas cēluši arī abu klubu treneri. Tas gan notika, kad speciālisti vēl bija futbolistu godā.

Pulisičs sestdien kļuva par pirmo amerikāni, kurš guvis vārtus FA kausa finālā. Tikmēr Obamejangs kļuva par visu laiku otro vecāko vārtu guvēju FA kausa finālā. Uzbrucējs precīzu raidījumu sestdien izdarīja 31 gada vecumā.

Šī bija pirmā reize turnīra 139 gadu ilgajā vēsturē, kad finālmaču klātienē nevēroja līdzjutēji.

Gadījumā, ja "Chelsea" uzvarētu šajā duelī, tiesības nākamgad piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā iegūtu Vulverhemptonas "Wanderers", kas Anglijas premjerlīgas sezonu noslēdza septītajā pozīcijā.

"Arsenal" šī turnīra finālā spēlēja jau 21.reizi, bet "Chelsea" - 14.reizi. Abas komandas finālā tikušās divreiz un abos mačos uzvarējusi "Arsenal" - 2002.gadā 2:0 un 2017.gadā 2:1.

Pērn FA kausa finālā Mančestras "City" ar 6:0 sagrāva "Watford".

Visvairāk FA trofejas - 14 - pieder "Arsenal", bet Mančestras "United" ir par divām mazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu