Porziņģis: Esam sasnieguši savu mērķi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Dalasas "Mavericks" komandai izdevies sasniegt sezonas mērķi - kvalificēties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīram, uzsver Kristaps Porziņģis.

Pēc sezonas pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, "Mavericks" komanda piedzīvojusi divus zaudējumus divās spēlēs. Neskatoties uz neveiksmēm, Dalasas vienība kvalificējusies "play-off" turnīram.

"Mavericks" patlaban ir 40 uzvaras un 29 zaudējumi, kas komandai šobrīd dod 7. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Dalasas vienība garantējusi vietu konferences kopvērtējuma labāko astoņniekā. Tuvākā sekotāja ir Memfisas "Grizzlies" ar bilanci 32-35.

"Mūsu mērķis bija kvalificēties "play-off", un mēs to sasniedzām," kluba mājaslapā citēts Porziņģis. "Centīsimies uzvarēt katrā spēlē, kas mums vēl ir atlikusi regulārajā čempionātā. Un tad redzēsim, kur finišēsim."

2. augustā Porziņģis svinēja 25. dzimšanas dienu. Viņš sezonas turpinājumā demonstrējis teicamu sniegumu. Liepājnieks pret Hjūstonas "Rockets" guva 39 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet pret Fīniksas "Suns" viņa kontā 30 punkti, 8 atlēkušās bumbas un 4 bloķēti metieni.

"Šis nav sprints. Šis ir maratons. Šīs spēles mums ir jāizmanto kā degviela, kas palīdz mums turpināt strādāt un kļūt labākiem. Šis ir vēl viens sāpīgs zaudējums, bet tā ir daļa no procesa. Mēs tiksim tam pāri un kļūsim labāki," pēc zaudējuma "Suns" teica Latvijas basketbolists.

"Mavericks" nākamo spēli NBA regulārajā čempionātā aizvadīs otrdien, 4. augustā, plkst. 21.30 pēc Latvijas laika, cīnoties pret Sakramento "Kings" komandu.

Regulārā čempionāta izskaņā "Mavericks" vienībai kopumā jāaizvada vēl 6 mači.

Porziņģis aizvada karjerā 4. sezonu NBA čempionātā. Viņš pirmo reizi sasniedzis pasaules spēcīgākās basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīru, jo trīs sezonas ar Ņujorkas "Knicks" tas neizdevās.

"Mavericks" vienība NBA "play-off" mačiem kvalificējusies pēc trīs gadu pārtraukuma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu