"Optibet" futbola virslīgā vienā dienā tiks aizvadītas piecas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toms Dreiblats/RFS

Pirmdien notiks piecas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas cīņas, no kurām īpaši gaidīta tiek spēle Jūrmalā starp trešajā vietā esošo Jūrmalas "Spartaku" un RFS.

"Spartaks" Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" plkst.18 uzņems RFS, spēli tiešraidē translējot kanālam "Sportacentrs.com TV".

Jūrmalnieki pirms iepriekšējās kārtas 2:4 zaudējuma līdervienībai "Riga" bija nezaudējuši piecās spēlēs pirms kārtas, trīs pēdējās no tām uzvarot. Arī mačs ar "Riga", neskatoties uz rezultātu, bija spilgts un skatāms abu komandu izpildījumā. Ja kāda komanda šobrīd var izteikt pretenzijas uz RFS otro vietu, tas ir "Spartaks".

RFS kalendārs, ieskaitot pirmdienas cīņu ar "Spartaku", piespēlējis četras sarežģītas spēles piecos mačos. Līdz tam zaudējuma rūgtumu neizjutusī virslīgas rezultatīvākās komanda RFS pēc zaudējuma pret "Riga" ar 1:2, ar 3:0 pārspēja debitantus tukumniekus, tad viesos ar 2:3 piekāpās "Ventspilij", bet pēdējā kārtā savā laukumā ar 5:2 sagrāva "Valmieru".

RFS rindās vienas spēles diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties Aleksandrs Solovjovs.

Pirmajā riņķī abu vienību cīņā Rīgā mājinieki bija pārāki ar 4:1.

"Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā plkst.19 uzņems "Ventspili", spēli tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport".

"Valmiera" pēdējās divās čempionāta spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus, pēc septiņu nezaudētu spēļu sērijas ar 0:1 piekāpjoties "Riga" un ar 2:5 - RFS. Tikmēr ventspilnieki pēdējās divās cīņās guvuši punktus, ar 3:2 pārspējot RFS un spēlējot 0:0 viesos ar "Tukums 2000"/TSS.

Ventspilniekiem joprojām jātiek galā ar nedisciplinētības sekām, kas par nekārtībām mača beigās ar "Riga" neļaus spēlēt aizsargam Kasparam Svārupam

Vienīgajā savstarpējā mačā šajā sezonā Ventspilī komandas vienojās par 2:2 neizšķirtu.

"Liepāja" "Daugavas" stadionā plkst.20 uzņems līdervienību "Riga", spēli tiešraidē translējot kanālam "Sportacentrs.com TV".

"Liepāja" pēc trim nezaudētām spēlēm aizvadītās kārtas mačā viesos, demonstrējot neizteiksmīgu sniegumu, ar 1:2 piekāpās "Metta" vienībai.

Tikmēr "Riga" vienīgais zaudējums ar 1:2 joprojām ir piedzīvots pirms Jāņiem pret Jūrmalas "Spartaku". Pēdējā kārtā rīdzinieki ļoti skatāmā un uzbrūkošā futbolā ar 4:2 atspēlējās pret "Spartaku".

Liepājnieku rindās joprojām nebūs redzams viens no līderiem Artūrs Karašausks, kurš par draudu izteikšanu tiesnesim laukumā nedosies līdz pat augusta vidum.

Arī rīdzinieki vēl šajā kārtā izjutīs mača ar "Ventspili" sekas, jo viņiem nevarēs palīdzēt triju spēļu diskvalifikāciju par aizvainojošu izteicienu lietošanu izcietošais Herdi Prenga.

"Riga" turpina "bruņoties", piektdien savā sastāvā iekļaujot 27 gadus veco pussargu no Portugāles Pedru Barbosu, kurš futbola aprindās tiek saukts par Pedrinju un spēkus izmēģinājis tikai dzimtenē. Tas ir jau 15.ārvalstu spēlētājs čempionvienības rindās.

Pirmajā abu komandu savstarpējā  cīņā šajā sezonā Rīgā mājinieki svinēja uzvaru ar 2:0.

"Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra stadionā plkst.18 uzņems "Metta", spēli tiešraidē translējot interneta portālam "Sportacentrs.com".

"Jelgava" pēc trīs zaudētu spēļu sērijas pēdējos divos mačos tikusi pie punktiem, ar 2:1 mājās apspēlējot tukumniekus un viesos spēlējot 0:0 ar "Daugavpili".

Savukārt "Metta" spēles ar gūtajiem punktiem turpina mīties ar bezpunktu mačiem. pēc diviem neizšķirtiem - 0:0 ar "Ventspili" un 2:2 ar "Valmieru" - sekoja zaudējums "Spartakam" ar 0:2 un pēdējā kārtā uzvara pār "Liepāju" ar 2:1.

Jelgavniekiem šajā mačā nevarēs palīdzēt Igors Kozlovs, kurš diskvalificēts uz vienu spēli.

Pirmajā aplī Rīgā ar 1:0 uzvaru svinēja "Metta".

Piektajā mačā "Daugavpils" stadionā "Celtnieks" plkst.18 uzņems "Tukums 2000"/TSS, spēli tiešraidē translējot interneta portālam "Sportacentrs.com".

Daugavpilieši pēc zaudējuma "Valmierai" un "Spartakam" pēdējos divos mačos cīnījušies neizšķirti - 1:1 Liepājā un 0:0 mājās ar "Jelgavu".

Savukārt virslīgas debitante "Tukums 2000"/TSS pēdējās sešās spēlēs ir sakrājusi visus šosezon iegūtos punktus, trīsreiz spēlējot neizšķirti un arvien uzlabojot sniegumu.

Pirmajā riņķī Tukumā pārāki ar 6:0 bija Daugavpils futbolisti.

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 11 kārtām iekrājusi 30 punktus. Par trim punktiem mazāk ir RFS, un trešo vietu ar 17 punktiem desmit dueļos iekrājis Jūrmalas "Spartaks". 15 punkti ir "Ventspilij" un "Valmierai", bet "Jelgavai" ir 13 punkti. Tālāk ar 11 punktiem desmit spēlēs seko "Liepāja", bet 11 mačos - "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie trim punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu