Atziņas par 2019./2020. gada sezonu Itālijas A sērijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: SIPA/Scanpix

Svētdien noslēdzās Itālijas A sērijas čempionāts futbolā. Devīto gadu pēc kārtas turnīrā triumfēja Turīnas "Juventus" komanda. Aģentūra AFP piedāvā iepazīties ar savām atziņām par šo sezonu Itālijas futbola līgā.

"Juventus" vājākais periods desmit gadu laikā

Turīnas komanda čempionu titulu ir izcīnījusi jau 36. reizi kluba pastāvēšanas vēsturē, bet sezona tika pabeigta ar zemāko punktu skaitu pēdējā dekādē - 83 punkti.

Itālijas grands uzvarēja tikai divus no saviem pēdējiem astoņiem mačiem, un sestdienas spēlē "Juventus" ar 1:3 piekāpās "AS Roma".

Foto: SIPA/Scanpix

"Zinot visas problēmas, kas mums bija šosezon, mēs varam būt laimīgi, ka uzvarējām," atzina treneris Maurīcio Sarri. "Šī bija sezona, kur pat stiprākie varēja zaudēt."

Antonio Kontes dusmas uz Milānas "Inter" ķīniešu īpašnieku

Kontes vadītā "Inter" vienība tikai par vienu punktu (82 punkti) atpalika no saviem sīvākajiem sāncenšiem "Juventus". Tas ir kluba labākais rādītājs kopš 2011.gada.

Milānas komandas trenera nākotne ir neskaidra. "Šis ir bijis ļoti grūts gads," sacīja bijušais "Juventus", Londonas "Chelsea" un Itālijas izlases treneris Konte, kuru šosezon bieži kritizējuši mediji.

Antonio Konte
Antonio Konte Foto: AFP/SCANPIX

"Mēs saņemam daudz negatīvu ziņu un nulli atbalsta no kluba," atzina "Inter" speciālists.

"Būs jārunā ar kluba prezidentu, kurš atrodas Ķīnā. Es varu būt zibensnovedējs pirmajā sezonā, bet, ja tu nemācies no savām kļūdām (domāts kluba īpašnieka virzienā), tad tas ir bēdīgi."

Bergamo "Atalanta" pārsteigums

"Atalanta" pēc trīs mēnešu pārtraukuma atgriezās vēl spēcīgāka nekā iepriekš!

Bergamo trenera Džiano Piero Gasperini vienība šajā sezonā guva 98 vārtus.

Klubs sezonu pabeidza trešajā vietā, atkārtojot pagājušās sezonas radītājus punktu ziņā (78 punkti), kas ir vienības visu laiku labākais rādītājs.

Foto: AFP/SCANPIX

Komandai vēl šī sezona nav beigusies. Tā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar Parīzes superklubu "Saint-Germain" (PSG).

Čīro Immobile kalna augšgalā, bet Romas "Lazio" ne

Immobile atkārtoja A sērijas vārtu gūšanas rekordu, izceļoties ar 36 vārtu guvumiem, bet viņa komandai neizdevās izcīnīt kāroto pirmo vietu.

Mačā pret "Napoli" 30 gadus vecais itālis atkārtoja Gonsalo Igvaina vārtu gūšanas rekordu.

Čīro Immobile
Čīro Immobile Foto: SIPA/Scanpix

"Iegūt Eiropas Zelta futbola zābaku ir liels gods, tu ieej vēsturē, uzvarot to," atzina Itālijas valstsvienības līderis Immobile, kurš iesita septiņus vārtus pēdējās piecās spēlēs.

"Lazio" sezonu pabeidza ceturtajā vietā, ar ko to pietika, lai kvalificētos UEFA Čempionu līgai. Romas vienība šajā turnīrā nav spēlējusi kopš 2007.gada.

Ibrahimoviča atgriešanās

Zlatans Ibrahimovičs kļuva par vecāko spēlētāju, kas A sērijā guvis 10 vārtus sezonā. Viņa pārstāvētā komanda "AC Milan" sezonu pabeidza ar 12 spēļu nogriezni, kurā komanda nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, kas ir viens no kluba labākajiem sasniegumiem pēdējo trīs dekāžu laikā.

Zlatans Ibrahimovičs
Zlatans Ibrahimovičs Foto: SIPA/Scanpix

38 gadus vecais zviedrs Milānas vienībai piebiedrojās janvārī un kopš tā brīža kļuva par vienu no komandas līderiem un palīdzēja uzlabot tai vietu turnīra tabulā.

Ar Zlatanu komanda čempionātā izcīnīja sesto vietu un kvalificējās UEFA Eiropas līgai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu