R.Ābols: Atgriešanās "Orebro" bija mana prioritāte

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Iespēja laiku līdz Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Amerikas Hokeja līgas (AHL) jaunās sezonas sākumam pavadīt Zviedrijas augstākās līgas komandā "Orebro" bijusi Latvijas izlases uzbrucēja Rodrigo Ābola prioritāte, spēlētājs pastāstīja sarunā ar TVNET.

"Orebro" komanda pirmdien savā mājaslapā tīmeklī ziņoja, ka Floridas "Panthers" organizācija izīrējusi uzbrucēju Zviedrijas klubam līdz novembra vidum.

Portāls TVNET ar hokejistu sazinājās pirmdienas vēlā pēcpusdienā, kad viņš ar sievu Paulu jau bija ieradies Zviedrijā.

"Vispirms jau jāsaka paldies "Panthers" un "Orebro" organizācijām, ka vispār rada iespēju mani izīrēt līdz novembra vidum. Plānots, ka tad sāksies NHL un AHL komandu treniņnometnes un man būs jādodas uz ASV. Tas viss gan atkarīgs no tā, kāda Amerikā tad būs situācija ar koronavīrusa pandēmiju. Šobrīd īsti neko vairāk pateikt nevaru. Tā bija mana un aģenta iniciatīva - sākt sezonu laikus, lai nav jāgaida līdz decembrim. Pārāk daudz laika bez hokeja," situāciju īsumā izskaidroja Ābols.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feels good to be back ?⚪️

A post shared by Rodrigo Ābols (@abolsjr) on

Uzbrucējs laiku līdz decembrim primāri vēlējies pavadīt Zviedrijas klubā, kuru pārstāvēja no 2017. līdz 2019. gadam.

"Aģentam teicu, lai vispirms pajautā "Orebro", jo tā bija mana prioritāte. Pazīstama vieta, tas pats treneris, arī spēlētāji daudzi tie paši. Jau visu pagājušo mēnesi tika runāts par šo iespēju. Kāds laiciņš pagāja, līdz vienojāmies."

Ābols vēlējies iespējami ātri nokļūt Zviedrijā, lai jau tagad iepazītos ar komandas biedriem, kas nespēlēja vienībā 2019.gadā.

Pirmdien uzbrucējs jau pabija hallē, kur satika trenerus, bet otrdien aizvadīs pirmo ledus treniņu kopā ar komandu.

"Pilsētā it kā viss ir tāpat, bet tomēr arī nav. Ar sievu jau smējāmies, ka nepierasti atgriezties pēc gada pārtraukuma. Protams, tas ir daudz vieglāk nekā gadījumā, ja būtu jādodas uz pilnīgi nezināmu vietu," sacīja centra uzbrucējs.

Pagaidām Ābols kopā ar sievu Paulu mitinās viesnīcā, bet komanda jau meklē abiem dzīvesvietu pilsētā.

24 gadus vecais Ābols pagājušajā pavasarī negaidīti noslēdza divu gadu līgumu ar Floridas "Panthers" sistēmu. Jau tad bija skaidrs, ka ceļš pretī savam sapnim uzbrucējam būs jāsāk AHL klubā Springfīldas "Thunderbirds".

Ābols pagājušajā sezonā AHL čempionātā 36 mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols 45 Zviedrijas virslīgas spēlēs "Orebro" sastāvā guva 18 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā Erebrū klubs 14 vienību konkurencē ierindojās astotajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu