Nitišs nobriedis staram rallijā Liepāja

CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Nitišs rallijā Samsonas
Reinis Nitišs rallijā Samsonas Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš šogad pievērsies pilnvērtīgai rallija programmai, jau piekto reizi savā autosportista karjerā startēs FIA Eiropas rallija čempionāta posmā Rally Liepāja.

Reinis Nitišs ar stūrmani Andri Mālnieku uz Rally Liepāja starta stāsies ar priekšpiedziņas Ford Fiesta Rally4 auto, startējot gan Latvijas, gan Eiropas čempionātu ieskaitēs.

“Rally Liepāja man ir īpašs. Pirmkārt jau tādēļ, ka savu pirmo ralliju, vēl ziemas apstākļos, aizvadīju tieši Liepājā. Otrkārt, gan laika apstākļu, gan pandēmijas ietekmē šis būs vienīgais rallijs šosezon, ko aizvadīsim Latvijā,” iesāk Reinis Nitišs.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

“Mainīt fokusu no rallijkrosa uz ralliju ir pakāpenisks process, un sezonas gaitā esam spējuši soli pa solim kāpināt tempu un mazināt ātruma deficītu pret vadošajiem braucējiem. Rally Liepāja būs izaicinošs, ātrs un prasīgs rallijs. Tam gatavosimies gan ar papildu braukšanas treniņiem, gan trases pierakstu treniņiem, gan fizisko sagatavotību, jo divu dienu laikā sporta režīmā jāveic 180 km distance – teju divreiz vairāk nekā citos nacionālā līmeņa rallijos.”

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Šosezon Reinis Nitišs aizvadījis divus ziemas rallijus Somijā, kā arī pa vienam grunts seguma rallijam Igaunijā un Lietuvā. “Rally Liepāja ātrumposmi ir ļoti mainīgi un sarežģīti. Tas prasa precīzu darbu gan stenogrammas sastādīšanā, gan arī nolasīšanā un izpildē,” stāsta ekipāžas stūrmanis Andris Mālnieks. “Laba rezultāta atslēga ir ekipāžas sadarbība un vienmērīgs sniegums visa rallija garumā.”

Rally Liepāja norisināsies no 14. līdz 16. augustam Talsu un Liepājas apkārtnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu