"Hurricanes" pārvar kvalifikācijas kārtu un iekļūst Stenlija kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Karolīnas "Hurricanes" hokejisti
Karolīnas "Hurricanes" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Karolīnas "Hurricanes" otrdien izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas, tādējādi sasniedzot izslēgšanas spēļu jeb Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu.

"Hurricanes" ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) uzvarēja Ņujorkas "Rangers", sērijā līdz trim panākumiem svinot uzvaru ar 3-0.

Otrā perioda ievadā Kriss Kraiders izslidoja caur diviem aizsargiem un "iecēla" ripu augšējā vārtu stūrī. Nepilnas trīs minūtes vēlāk Teuvo Tereveinens no tuvas distances ar nūjas lāpstiņas neērto pusi panāca izlīdzinājumu.

Trešā perioda sestajā minūtē Varens Fogels vadībā jau izvirzīja Karolīnas komandu, bet Sebastians Aho līdz mača beigām pievienoja vēl divus "golu", "Hurricanes" spējot sasniegt izslēgšanas spēles.

Citā mačā Vinipegas "Jets" ar 2:6 (1:1, 1:3, 0:2) piekāpās Kalgari "Flames", kas sērijā panāca vadību 2-1.

Uzvarētājiem vārtus un divas rezultatīvas piespēles iekrāja Šons Monehens, kamēr Džonijs Gudro, Mikaēls Baklunds un Elīass Lindholms izcēlās ar 1+1. Divas rezultatīvas piespēles iekrāja arī Endrū Mandžiapane. "Jets" vienībā pa "golam" iemeta Nikolajs Ēlers un Endrū Kops.

Pie uzvaras tika arī Vankūveras "Canucks", kas ar 4:3 (1:1, 2:0, 1:2) uzvarēja Minesotas "Wild". Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Vārtus un rezultatīvu piespēli Vankūveras vienībā iekrāja Džonatans Taners Millers un Bo Horvats, bet divas rezultatīvas piespēles Aleksandram Edleram. Tikmēr "Wild" komandā divi "goli" Kevinam Fialam, bet tikpat rezultatīvas piespēles Ērikam Stālam un Zekam Parizē.

Citviet Nešvilas "Predators" ar 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) pārspēja Arizonas "Coyotes", izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1.

Raiens Johansens "Predators" labā guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet "Coyotes" vienībā precīzi meta Kleitons Kellers un Lasons Krauss.

Visbeidzot Ņujorkas "Islanders" ar 4:2 (0:1, 3:1, 1:0) uzvarēja Floridas "Panthers" un nonāca uzvaras attālumā no izslēgšanas spēlēm.

Divi vārti Džordanam Eberlem, bet 1+1 iekrāja Raians Puloks. Pretējā laukuma pusē Maiks Hofmans guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet Kītam Jendlam divas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" otrdien atstāja Elvi Merzļikinu rezervē un piedzīvoja "sauso" zaudējumu pret Toronto "Maple Leafs".

"Blue Jackets" ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja "Maple Leafs". Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Merzļikina konkurents Jonass Korpisalo atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem, tverot 94,7% raidījumu. Tikmēr otrā laukuma pusē "sauso" maču aizvadīja Frderiks Andersens, kurš noķēra 21 metienu.

Trešdien trešā spēle pret Monreālas "Canadiens" plānota Teodoram Bļugeram un Pitsburgas "Penguins". Sērijā šobrīd rezultāts ir 1-1.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu