Timma: Latvija vienmēr būs manā sirdī, bet man ir siltas sajūtas par Krieviju (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.com

Manas mājas ir tur, kur ir mana komanda un ģimene, intervijā Krievijas portālam "Sport 24" sacīja Latvijas basketbolists Jānis Timma.

Patlaban 28 gadus vecais Timma aizvadītajā sezonā pārstāvēja vienu no Krievijas spēcīgākajiem basketbola klubiem Maskavas "Himki".

Timma pērn vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar "Himki", līdz ar to gaidāms, ka viņš arī nākamajā sezonā pārstāvēs Maskavas komandu.

Uzsākot attiecības ar Ukrainā dzimušo dziedātāju Annu Sedokovu, latviešu basketbolists ieguvis lielu popularitāti Krievijas medijos.

"Sport 24" intervijā Timmam tika vaicāts, kur viņš jūtas komfortablāk - Krievijā vai Latvijā.

"Latvija vienmēr būs mana dzimtene un allaž tā būs manā sirdī, bet man ir vissiltākās sajūtas par Krieviju. Manas mājas ir tur, kur ir mana komanda un ģimene," sacīja Timma.

Latvijas basketbolistam lūdza pastāstīt trakāko atgadījumu, kas piedzīvots Krievijā.

"Kaut kādu iemeslu dēļ taksisti visu laiku domā, ka esmu krievs. Viņi jautā, pa kuru ceļu braukt. Man nav ne jausmas! Savukārt asākos stāstus nevaru atklāt intervijā. Tie ir komandas noslēpumi."  

Timma patlaban uzturas Maiami, kas atrodas Floridā, kur ir otrais lielākais Covid-19 inficēšanas gadījumu skaits starp visiem ASV štatiem. Floridā teju pusmiljons cilvēku inficējušies ar koronavīrusu.

"Es vasarās trenējos Maiami jau vismaz piekto gadu. Man šeit ir labs treneris. Katru rītu mostos sešos un līdz divpadsmitiem trenējos. Te man ir basketbola un spēka treniņi smiltīs."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Some more workouts with coach Tony. ?? @elite_skills_training

A post shared by ??ℕ?? ????? (@janis.timma) on

Timma pastāstīja, ka Maiami ir neiespējami satikt cilvēku uz ielas bez maskas.

"Sociālā distancēšanās tiek ievērota. Viesnīcās un dzīvojamajos kompleksos visas telpas tiek apstrādātas, visur ir antiseptiskie līdzekļi. Daudzos veikalos ielaiž tikai dažus pircējus. Tev nepārdos kafiju, ja tev nebūs uzvilkta maska. Bet es šeit neesmu ieradies atpūsties, es trenējos katru dienu, un mans mērķis ir kļūt labākam," teica Latvijas basketbolists. 

Timma šosezon ULEB Eirolīgā piedalījās 21 spēlē, vidēji mačā atzīmējoties ar 12,5 punktiem, kas "Himki" komandā bija otrs labākais rādītājs pēc Alekseja Šveda (21,4 punkti).

Savukārt VTB Vienotajā līgā Timma šosezon 12 mačos vidēji iemeta 12,3 punktus

Timma otro reizi karjerā pārstāv kādu Krievijas klubu. Laika posmā no 2015. līdz 2017. gadam viņš spēlēja Sanktpēterburgas "Zeņit" sastāvā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu