Rebekas Kohas sasniegumi sportā (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rebeka Salsabila Ibrahima
Rebeka Salsabila Ibrahima Foto: Instagram: @rebeka_koha

Viena no pēdējo gadu Latvijas labākajām sportistēm Rebeka Koha trešdien 22 gadu vecumā paziņoja par sportistes karjeras beigšanu. Kādi bijuši viņas sasniegumi svarcelšanā?

Savu pirmo medaļu starptautiskās sacensībās Koha izcīnīja 2012. gadā, kad ieguva bronzu Eiropas čempionātā jauniešiem. Karjeras laikā viņa kronēta par Eiropas čempioni jauniešu un arī junioru konkurencē, bet pērn Bukarestē Koha jau otro gadu bija spēcīgākā Eiropas sportiste pieaugušo konkurencē svara kategorijā līdz 53 kilogramiem.

2016. gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportiste palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet jau gadu vēlāk tika kronēta par Eiropas un arī pasaules čempioni junioru ieskaitē. 

Pasaules čempionātā pieaugušo konkurencē Koha karjeras laikā izcīnījusi divas bronzas godalgas.

Ar Kohu tika saistītas cerības Tokijas olimpisko spēļu kontekstā, bet pēc pievēršanās islāmam, viņa nolēma sportistes gaitām pielikt punktu. Ventspilniece ir attiecībās ar Katarā dzimušo diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu.

2018. gada pasaules čempionātā Koha divcīņas summā pacēla 227 kilogramus, kas ir sportistes personiskais rekords, kā arī pasaules rekords junioriem.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu