Fogelis: Koha atklāti pateica, ka viņas mērķi ir mainījušies (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rebeka Koha kļuvusi par musulmanieti
Rebeka Koha kļuvusi par musulmanieti Foto: Instagram

Videokonferencē, kurā piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers, svarcelšanas treneri Eduards Andruškevičs un Viktors Šcerbatihs, kā arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītājs Einars Fogelis, svarcēlāja Rebeka Koha paziņoja par sportistes karjeras beigām, informēja Fogelis.

26.jūlijā Koha savā "Instagram" kontā publicēja ierakstu, kas vēsta, ka viņa ir pārgājusi islāmā. Sportiste šādam solim, visticamāk, par labu nosliecās, jo viņas draugs ir Katarā dzimušais diska metējs Moazs Muhameds Ibrahims.

"Šodien videokonferences laikā Koha paziņoja, ka noslēdz sportistes karjeru. Respektējot Rebekas izvēli un sakot paldies par ieguldīto darbu, vienojāmies, ka līdz 1.septembrim saņemsim rakstisku iesniegumu par izstāšanos no LOV un finansējuma apturēšanu," teica Fogelis.

Savukārt nepilnas divas stundas pēc sportistes paziņotā lēmuma sarunā ar nacionālās informācijas aģentūru LETA Fogelis norādīja, ka trešdien notikusī videokonference noritējusi mierīgā gaisotnē, lai arī Šcerbatihs iepriekš vairākiem Latvijas medijiem norādīja, ka ir ļoti neapmierināts ar sportistes lēmumu.

"Šis ir laiks, kad sportistiem bija jāatrodas Tokijas Olimpiādē, tāpēc mēs šobrīd regulāri sazvanāmies ar LOV A sastāva sportistiem. Pandēmijas radītās sekas ieviesušas korekcijas treniņu plānos un arī sportistu mērķos. Rebeka šodienas sarunā atklāti pateica, ka viņas mērķi nākamajiem 12 mēnešiem ir mainījušies," pauda Fogelis, uzsverot, ka saruna bijusi profesionāla un tajā netika apspriesta Kohas personīgā dzīve.

"Svarcēlāja atklāja, ka pārceltās olimpiskās spēles arī viņai likušas pārdomāt tālāko dzīves ceļu. Mēs pilnībā respektējam un pieņemam Rebekas lēmumu, sakot viņai paldies par šiem septiņiem gadiem, ko viņa pavadīja LOV."

Koha LOV paspārnē atradās jau kopš 2013.gada, bet trešdien panākta vienošanās, kas paredz, ka sportiste līdz 1.septembrim organizācijai nosūta iesniegumu, kurā pausta vēlme izstāties no LOV A sastāva. 

"Rebeka saruna laikā pateicās abiem treneriem par kopā pavadīto laiku... Vienojāmies, ka sportiste līdz šī mēneša beigām uzraksta iesniegumu, kurā pauž vēlmi pārtraukt sadarbību ar LOV," piebilda Fogelis, norādot, ka videokonference tika protokolēta.

Iepriekš bija plānots, ka Koha piedalīsies Eiropas čempionātā Maskavā, kas gaidāms laika posmā no 31.oktobra līdz 8.novembrim.

Savu pirmo medaļu starptautiskās sacensībās Koha izcīnīja 2012.gadā, kad ieguva bronzu Eiropas čempionātā jauniešiem. Karjeras laikā viņa kronēta par Eiropas čempioni jauniešu un arī junioru konkurencē, bet pērn Bukarestē Koha jau otro gadu bija spēcīgākā Eiropas sportiste pieaugušo konkurencē svara kategorijā līdz 53 kilogramiem.

2016.gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportiste palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet jau gadu vēlāk tika kronēta par Eiropas un arī pasaules čempioni junioru ieskaitē. 

Pasaules čempionātā pieaugušo konkurencē Koha karjeras laikā izcīnījusi divas bronzas godalgas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu