Uz ralliju ar minibagiju jeb jauna aizraušanās benzīngalvām

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Klasiskais autorallijs Latvijā ir pierimis, tomēr benzīngalvas meklē un atrod  jaunas izklaides formas un līdzekļus. Tagad aktuāli kļuvuši divvietīgie minibagiji, kurus uz minirallija posmu Gulbis 2020 brauca lūkot raidījuma "Ātruma cilts" vadītājs, autosportists un improvizācijas meistars Krišjānis Caune.

Raidījuma vadītāja lomā šoreiz iejuties autosportists un improvizācijas meistars Krišjānis Caune un viņa uzdevums ir uzzināt visu par minirallija jaunpienācējiem – bagijiem. Side by side jeb plecu pie pleca bagiji, kuros ir vieta pilotam un stūrmanim, radušies no kvadricikliem un tie ir īpaši piemēroti gariem sacīkšu posmiem tuksnešos. 

Artūrs Priednieks, SRT komandas pārstāvis un autosporta menedžeris, minirallijā startē pēc sešu gadu pauzes kopā ar stūrmani Igoru Smoļinu. Viņu bagijam nav priekšējā vējstikla un tam ir automātiskā ātrumkārba, kā arī komandai ir īpašas ķiveres, kam iespējams pierīkot ventilatorus, lai "dzesētu smadzenes" garākos ātrumposmos karstā klimatā. Artūrs atzīst, ka sākumā ar bagiju ir gadījies arī apgāzties, jo ar to ir jāprot braukt, bet kopumā bagija izmaksas ir adekvātas braukšanas sajūtai, tas strauji paātrinās un labi vadās. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Eduards Kalve, LAF SAK padomes vadītājs ir pārliecināts, ka bagiju klase Latvijā vēl attīstīsies, jo ir liela interese no braucējiem un tas ir ļoti skatāms autosports, kas labi iesilda publiku. 

Kādas ir minirallija dalībnieku emocijas pēc sacīkstēm un kā skatītāji reaģē uz ņiprajiem bagijiem, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu