Latvijas volejbolisti pārbaudes spēlē pret Igauniju piedzīvo zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas vīriešu volejbola izlase ceturtdien Tartu pirmajā no trim pārbaudes spēlēm ar Igaunijas valstsvienību piedzīvoja zaudējumu, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvija piekāpās Igaunijas valstsvienībai ar 1-3 (25:20, 22:25, 21:25, 22:25).

Latvijas izlases sastāvā spēli sāka Deniss Petrovs, Romāns Saušs, Vladislavs Blumbergs, Hermans Egleskalns, Atvars Ozoliņš un Zigurds Adamovičs, "libero" lomā ierasti spēlējot Ingaram Ivanovam.

Latvijas valstsvienībā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Egleskalns, 12 punkti tika Saušam, 11 - Ozoliņam, bet pa sešiem punktiem nopelnīja abi pirmā tempa spēlētāji Blumbergs un Adamovičs, kuri izcili blokā nospēlēja pirmajā setā.

Mājinieku rindās grūti apstādināms bija Olivers Venno, kurš guva 23 punktus.

Pirmajā setā pēc nonākšanas iedzinējos ar 1:3 ar Egleskalna, Ozoliņa un Blumberga pūlēm Latvija guva piecus punktus pēc kārtas. Lai kā centās mājinieki, Latvija ar labu bloku un brīžiem pārsteidzošu aizsardzību, kur īpaši izcēlās "libero" Ivanovs, apturēja mājiniekus neļaujot izlīdzināt rezultātu. Igauņu apjukumu "apzīmogoja" Blumbergs ar precīzu sitienu uzbrukumā - 25:20.

Arī otrajā setā iniciatīva piederēja latviešiem, pēc izlases kapteiņa Sauša tehniska sitiena panākot 16:12. Tomēr kļūdas, kuru gandrīz nebija pirmajā setā, it sevišķi servju uzņemšanā, ļāva igauņiem atgūties un uzvarēt setu ar 25:22.

Trešajā setā Latvija ne reizi nebija vadībā, igauņi kontrolēja notikumu gaitu laukumā, un Marti Juhkami ar "paipu" guva pēdējo punktu setā, mājiniekiem uzvarot ar 25:21.

Arī ceturtajā setā ritēja līdzīga cīņa, kurā jāuzteic igauņu diagonālais spēlētājs Venno par rezultatīvu un izdomas bagātu spēli uzbrukumā. Lai arī pārsvarā priekšā bija mājinieki un Herni Trejals ar uzbrukumu pirmajā tempā guva uzvaru mājiniekiem (25:22), Latvijas izlase neļāva igauņiem atslābt līdz spēles beigu signālam.

"Mazliet nogurums ir, var just, ka esmu skrējis," pēc mača komentēja Latvijas izlases uzbrukuma līderis Egleskalns. "Mums nebija tik laba serve, kā gribētos, un viņi ļoti labi uzņēma servi. Šī ļoti nozīmīgā mūsdienu volejbola faktora pietrūka. Zāle varbūt nebija tik ierasta, bet statistiski un, spēli vērtējot kopumā, pirmajam mačam nemaz tik slikti nebija. Kaut arī zaudējām, vēl divas spēles ir priekšā. Turpināsim strādāt un mēģināsim progresēt."

Spēles gaitā mazinājās Latvijas izlases sekmes blokā. "Primārais ir tas, ka viņi labi uzņēma servi un diezgan ātri spēlēja, izraustot mūsu bloku," par efektivitātes krišanos blokā spēles laikā saka Latvijas vienības uzbrukuma līderis. "Otrkārt, varbūt arī uzkrājies nogurums ir jūtams, taču neko darīt - jāspēlē."

"Ja normāli izgulēsimies un atpūtīsimies, es domāju, ka labi aizvadīsim arī pārējās divas spēles. Pirmā spēle ir garām. Ilgi nav spēlēts, kādu stresu noņēmām. Domāju, ka būs labāk."

Liela slodze aizsardzībā un servju uzņemšanā bija Latvijas izlases "libero" spēlētājam Ivanovam.

"Manuprāt, pirmajā setā ļoti labi bijām noskaņojušies spēlei," pārsteidzošo sniegumu pirmajā setā komentēja Ivanonvs. "Visi bija motivēti un gribēja labi nospēlēt. Visu vasaru trenējāmies, un čaļi bija izsalkuši pēc spēles. Tāpēc arī pirmais sets uz tādu "urrā!" arī aizgāja."

Spēles laikā pasliktinājās servju uzņemšana. Ivanovs domā, ka tas ir spēļu prakses trūkums. "Visur sezona beidzās krietni ātrāk, nekā ierasts, un šis ir pirmais pārbaudes mačs. Perfektas uzņemšanas procents kritās, bet nebija tik traki. Domāju, ka servju uzņemšanā šodien nospēlējām pieņemami. Protams, ir iespēja progresam. Strādāsim treniņos un turpmākajās pārbaudes spēlēs. Ceru, ka uz spēlēm Kiprā viss būs kārtībā."

Tieši pirms braukšanas uz Igauniju treniņā cieta spēlētāja īkšķis.

"Normāli," attrauca Ivanonvs. "Servi gan ar augšējo piespēli neņēmu. Tāds arī pašam bija mērķis pirms spēles - lieki nenoslogot pirkstu. Pāris cēlienus uzcēlu ar augšējo piespēli, tad es viņu nejutu. Domāju, ka viss būs kārtībā."

Komandai šajās pārbaudes spēlēs nevarēs palīdzēt Toms Švans, kurš iepriekš guva kājas savainojumu, bet nu jau ir atveseļošanās noslēdzošajā fāzē.

Nākamās divas spēles notiks Tartu. Spēles klātienē vērot Tartu nebūs iespējams. Spēļu rīkotāji plāno translēt visus trīs mačus interneta vietnē "postimees.ee".

Pēc pārbaudes spēlēm Igaunijā Latvijas izlase gatavošanas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram (30.augusts līdz 6.septembris) turpinās mājās, kad 22. un 23.augustā "Elektrum" Olimpiskajā centrā spēkosies ar Polijas augstākās līgas komandu Radomas "Cerrad Enea Czarni".

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikozijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30.augusta līdz 6.septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova.

D grupa ir vienīgā no septiņām, kurā sacensības vienā vietā notiks jau augustā un septembrī. Citās grupās spēles paredzēts aizvadīt janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešu konkurencē ir septiņas apakšgrupas, un D grupā spēlējošā Latvija, Kipra, Spānija un Moldova būs vienīgās, kas vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgās, kas spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Katras grupas uzvarētāja, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, ko vienlaicīgi uzņems Igaunija, Somija, Polija un Čehija.

Latvijas volejbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Igaunijas valstsvienību:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ);

otrais temps - Romāns Saušs ("Argo de Sete", Francija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Kristaps Šmits ("Limbaži"/MSĢ), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Markuss Cielavs ("Savo Volley", Somija);

diagonāle - Hermans Egleskalns ("Tours Volley-Ball", Francija), Edvarts Buvids (Amrisvilas "LINDAREN Volley I", Šveice), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija), Renārs Jansons (RTU/"Robežsardze");

pirmais temps - Vladislavs Blumbergs, Zigurds Adamovičs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ);

libero - Ingars Ivanovs (RTU/"Robežsardze").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu