Porziņģis: Pagaidām vien par 75-80% esmu atguvis spēles izjūtu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (pa kreisi).
Kristaps Porziņģis (pa kreisi). Foto: AFP / Scanpix

Latvietis Kristaps Porziņģis pēc koronavīrusa izraisītās piespiedu pauzes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā vēl pilnībā nav atguvis spēles garšu, to izjūtot uz laukuma maču laikā.

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda piektdienas rītā pēc Latvijas laika ar 111:126 (22:23, 36:36, 29:32, 24:35) piekāpās Losandželosas "Clippers" basketbolistiem.

Porziņģis guva 30 punktus un kļuva par visa mača rezultatīvāko spēlētāju.

Pastāv liela iespēja, ka "Mavericks" aizvadīja maču pret savu pretinieku pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, jo Teksasas štata vienība šobrīd Rietumu konferencē ieņem septīto vietu. Savukārt "Clippers" pirmajā vietā esošos Losandželosas "Lakers" panākt vairs nevar. Gan "Mavericks", gan "Clippers" "burbulī" atlikušas vēl četras regulārās sezonas spēles.

Porziņģis pēc mača piekrita, ka šāds duelis izslēgšanas spēlēs noteikti būs baudījums skatītājiem, bet ļoti grūts basketbolistiem laukumā.

"Tas noteikti būs spraigs duelis. "Clippers" ir vieni no favorītiem uz uzvaru visā čempionātā. Liela, fiziska komanda, kam ir pieredze. Mēs gaidām šādu izaicinājumu, cerot no tā iegūt vērtīgu pieredzi. Šī spēle mums bija laba mācībā, kā arī neliels ieskats tajā, kas varētu notikt izslēgšanas spēlēs," sacīja Porziņģis.

Liepājnieks arī atzina, ka vēl nejūtas sasniedzis tādu kopējā snieguma līmeni, kas ļautu parādīt visu viņa meistarību laukumā.

"Pagaidām jūtos par 75-80% atguvis nepieciešamo ritmu, dažādo mazo nianšu izjūtu. Joprojām esmu ceļā uz pilnību šajā aspektā. Joprojām domāju par lietām, ko varēju izdarīt labāk mača izskaņā.

Varbūt spēle būtu ievirzījusies pavisam citā gultnē. Allaž mācos. No šāda zaudējuma var daudz iegūt nākotnei," pauda Latvijas groza bumbas meistars. 

Porziņģis arī piebilda, ka "Mavericks" komandai laukumā neklājas viegli, kad spēlēt nevar vienības līderis Luka Dončičs. Latvietis uzskata, ka jebkurai NBA komandai ir ļoti grūti aizsardzībā spēlēt pret viņa un slovēņa duetu.

Nākamo maču "Mavericks" aizvadīs naktī uz pirmdienu, plkst.3.30 tiekoties ar spēcīgo Milvoki "Bucks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu