Latvijas izlases spēlētāja Krēsliņa: Jau biju nolēmusi, ka došos leģionāres gaitās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kate Krēsliņa
Kate Krēsliņa Foto: FIBA.com

Pievienošanās ārzemju klubam bija pārdomāta, jo jau iepriekš bijusi sajūta, ka nākamsezon būtu jādodas ārpus Latvijas robežām, sarunā ar nacionālās informācijas aģentūru LETA teica Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Kate Krēsliņa.

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Kate Krēsliņa karjeru turpinās Beļģijas čempionvienībā "Castors Braine", pret kuru pagājušajā sezonā Eirolīgas turnīrā "TTT Rīga" sastāvā spēlēts divas reizes.

Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionvienības "TTT Rīga" sastāvā Krēsliņa FIBA Eirolīgas 13 spēlēs vidēji izcēlās ar 9,8 punktiem un 2,5 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr "Douglas" Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņai 16 spēlēs caurmērā izdevās gūt 14,1 punktu, izcīnīt 2,8 atlēkušās bumbas un atdot 2,9 rezultatīvas piespēles.

Krēsliņa sev jaunu komandu atrada jau aprīļa beigās, taču uz Beļģiju viņa vēl nav devusies, jo tepat Latvijā kopā ar citām izlases dāmām ir lieliska iespēja gatavoties gaidāmajai sezonai.

"Mans aģents ir beļģis. Tobrīd saasinājās situācija, kas saistīta ar Covid-19 izplatību. Klubs mani uzrunāja jau aprīlī. Atrašanās vieta, komanda un arī līgums šķita labs, tāpēc arī pieņēmumu lēmumu doties uz "Castors Braine"," savu lēmumu skaidro Latvijas izlases basketboliste. "Vēl nebija zināms, kad kas sāksies, tāpēc arī nosliecos par labu šim variantam."

"Tas man arī deva miera sajūtu un iespēju pilnvērtīgi gatavoties gaidāmajai sezonai," viņa saka.

Iepriekš Beļģijas septiņkārtējo čempioni ar pārtraukumiem trenēja bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Tāpat komandā savulaik spēlējušas arī citas latviešu basketbolistes - Ance Aizsila, Dita Rozenberga, Anete Šteinberga, Zane Eglīte un Anita Teilāne.

"Jau iepriekš biju dzirdējusi, ka "Castors Braine" viss ir kārtībā. Protams, katrā komandā ir lietas, kas ir labas un arī ne tik labas, taču nekur nav ideāli," apmierināta ar pieņemto lēmumu ir basketboliste. "Jutu, ka ir jāizmanto šī iespēja."

Krēsliņa Latvijā atgriezās 2017.gadā, kad nolēma pamest ASV studentu čempionātu un karjeru turpināt "TTT Rīga". Latvijas sieviešu titulētākais klubs pēc aizvadītās sezonas veica pamatīgas pārmaiņas savos vadības kabinetos. Komandu turpmāk trenēs Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, bet ģenerālmenedžera pienākumi uzticēti Artūram Štālbergam. Savukārt ilggadējā izlases spēlētāja un kapteine Gunta Baško tika iecelta valdes priekšsēdētājas amatā.

Lai arī Latvijas čempionei ir izdevies tikt galā ar iepriekš nesakārtotajām parādsaistībām un ir pieteikta dalība arī Eirolīgas turnīrā, Krēsliņai nākamajā sezonā savus spēkus gribējās izmēģināt ārpus dzimtenes robežām.

"Biju jau nolēmusi, ka vēlos doties leģionāres gaitās. Ar patstāvību problēmu nav, tāpat vēlējos piedzīvot citu kultūru," pauda Krēsliņa, kurai gaidāmajā sezonā neizdosies spēlēt spēcīgākajā klubu turnīrā - Eirolīgā -, jo komanda startēs FIBA Eirokausā.

"Pirms līguma parakstīšanas piezvanīja kluba prezidents, bet nākamajā dienā, kad jau panācām vienošanos, bija arī iepazīšanās saruna ar treneri. Zīmīgi, ka tieši Jāņu dienā mums bija kopējā komandas videokonference, kurā speciālists mūs iepazīstināja arī ar plānoto spēles stilu un taktiskajiem elementiem un informēja par nometnes datumiem," atklāj Krēsliņa, kura pieļauj, ka uz Beļģiju būs jādodas augusta beigās.

Dažādās Eiropas valstīs ierobežojumi, kas attiecināmi pret ieceļotājiem no citām valstīm, atšķiras. Piemēram, Latvija ir Beļģijas zaļajā zonā, bet beļģiem, ieceļojot Latvijā, ir jāievēro karantīna. Šis arī būtībā ir iemesls, kāpēc aizvien vēl nav zināms, kad jādodas uz Valonijas reģionu Beļģijā.

"Pirms trim dienām teica, ka ierasties Beļģijā vajadzētu 23.augustā, bet tagad datums jau pārcelts par nedēļu. Cik saprotu, jaunākā informācija, kas saistīta ar Covid-19, Beļģijā tiek publicēta trešdien, bet pie mums Latvijā piektdien. Sekoju līdzi informācijai mājaslapās, bet datumi arī turpmāk vēl var mainīties," skaidro basketboliste.

"Beļģijas čempionāta sākums sākotnēji bija plānots 19.septembrī, bet tagad pirmās spēles pārceltas uz 30.septembri. Manai komandai pirmā spēle plānota 2.oktobrī."

Uz Beļģiju Krēsliņa dosies gan ar spēļu praksi, gan gatavu ķermeni un prātu, jo Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ šovasar izdevās garāka atpūta, kā arī kārtīgi ir pastrādāts treniņos.

"Jau nedēļu pēc tam, kad pasauli pāršalca Covid-19, mēs, ievērojot distancēšanās noteikumus, treniņus aizvadījām mežā, bet, kad tika atļauts, sākām strādāt arī basketbola un svaru zālē," par padarīto vasarā saka 24 gadus vecā Latvijas izlases spēlētāja. "Kopā ar treneri Ivaru Ikstenu veicām testus manam ķermenim, lai pēc tam saprastu, uz ko tieši man jāstrādā fiziskajā aspektā."

"Savukārt no basketbola puses trenera Matīsa Rožlapas vadībā strādāju pie darbībām ar kreiso roku un tehniskajiem elementiem. Vēlāk jau sākās izlases kopējie treniņi, kas kopumā ilguši vairāk nekā divus mēnešus."

Latvijas sieviešu basketbola izlase kopābūšanas laiku vasarā izmantos arī pārbaudes spēļu aizvadīšanai. Divi mači plānoti sestdien un svētdien pret Somijas valstsvienību.

"Mums jau bija pārbaudes spēle arī pret U-18 dāmu izlasi. Varēja just, ka piecus mēnešus neesmu piedalījusies spēlēs," smejoties saka Krēsliņa. "Redzēju, ka basketbolistes vēlas spēlēt, un ir izsalkums pēc mačiem. Bija nianses, kas šajā treniņspēlē parādīja, pie kā mums vēl jāpiestrādā pirms pārbaudes mačiem ar Somijas izlasi."

"Priecājos, ka šajā treniņu ciklā iesaistās daudzas meitenes. Arī trenerim šī ir lieliska iespēja pārbaudīt gados jaunākas spēlētājas."

Tāpat basketboliste arī zināja teikt, ko sagaida no nākamās sezonas Beļģijā. "Sagaidu mieru. Tāpat gaidu un ceru, ka sezona atsāksies laicīgi," pauž basketboliste. "Noteikti nevēlos konfliktus komandā, jo tas man ir būtiski ceļā uz panākumiem. Fināls Eirokausā. Arī to es vēlētos."

Krēsliņa "TTT Rīga" komandu pirmo reizi pārstāvēja 2015.gada sezonā, Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā 29 spēlēs vidēji 27 minūtēs gūstot 11,7 punktus, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas, veicot 3,1 piespēli un pārķerot 1,6 bumbas. 2015.gadā viņa kļuva par Latvijas čempioni, kā arī Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju.

No 2015. līdz 2017.gadam Krēsliņa studēja Fordhemas Universitātē, Ņujorkā, apgūstot psiholoģiju un vizuālo mākslu.

Pirms pievienošanās "TTT Rīga" komandai viņa pārstāvēja RSU/"Merks" vienību.

Krēsliņa ir viena no 12 basketbolistēm, kura Latvijas valstsvienības sastāvā 2017.gada vasarā pirmo reizi vēsturē kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, kas norisinājās 2018.gadā Spānijā. Krēsliņa izlasē debitēja 2014.gadā, līdz šim 48 spēlēs gūstot 214 punktus.

Tāpat Krēsliņa no 2011. līdz 2016.gadam piedalījās sešos Eiropas jaunatnes čempionātos. Viņa palīdzēja U-16 un U-20 izlasēm atgriezties A divīzijā, kā arī izcīnīja piekto un septīto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu