Latvijas vīriešu volejbola izlase Igaunijai zaudē arī trešajā pārbaudes spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas volejbola izlase
Latvijas volejbola izlase Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Tartu arī trešajā pārbaudes spēlē piekāpās Igaunijas valstsvienībai.

Latvija atzina mājinieku pārākumu ar 2-3 (16:25, 20:25, 25:23, 25:17, 11:15).

Vakar līderiem tika dota atpūta, bet šodien cīņu abas izlases uzsāka iespējami labākajos sastāvos. Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls sākumsastāvā laukumā sūtīja Denisu Petrovu, Hermanu Egleskalnu, Atvaru Ozoliņu, Romānu Saušu, Vladislavu Blumbergu, Zigurdu Adamoviču un "libero" Ingaru Ivanovu.

Spēli mūsu vīri iesāka apņēmīgi, taču pirmajos divos setos cieta neveiksmes ar 16:25 un 20:25.

Trešajā setā igauņi nedaudz "apstājās", Kēls veica dažas taktiskās maiņas, un Latvijas izlases volejbolisti, līderu iedvesmoti, turējās drošā vadībā.

Uz mirkli panāktais septiņu punktu pārsvars gan bija mānīgs. Igaunijas izlase rādīja raksturu un pietuvojās, taču pašā seta galotnē veiksme tomēr smaidīja Latvijas izlasei. Punktu setam ar uzbrukumu no ceturtās zonas pielika Latvijas izlases kapteinis Saušs - 25:23.

Arī ceturtajā setā Latvijas izlase turpināja iesākto un prata neitralizēt igauņu ierasti stabilos spēles elementus. Ātri iegūto pārsvaru mūsu vīri noturēja līdz pat seta beigām, uzvarot tajā ar 25:17.

Viss izšķīrās piektajā setā, kuru ar punkta guvumu iesāka Egleskalns, vēlāk ļaujot savai komandai izvirzīties vadībā ar 4:1. Šajā brīdī igauņu pieprasītais pārtraukums viņiem līdzēja, un mirkli vēlāk jau neizšķirts - 6:6. Cīņas turpinājumā rezultāts auga līdzīgi līdz 10:10, taču pēcāk meistarīgāk nospēlēja igauņi - panākums setā ar 15:11 un visā spēlē ar 3-2.

Latvijas izlasē rezultatīvākais šodien bija Egleskalns, kura rēķinā 24 punkti. 15 punktus guva Saušs, bet pa desmit - Ozoliņš un Adamovičs.

Latvijas izlases kapteinis Saušs pēc spēles atzina, ka abas komandas šodien demonstrējušas labu spēli. "Labi spēlējām aizsardzībā, kā pietrūka pirmajā spēlē, arī servju uzņemšanā bijām labāki. Izšķirošajos brīžos prasījās nedaudz gudrāki lēmumi uzbrukumā, taču kopumā parādījām labu spēli," saka Saušs.

"Patiesībā arī pirmajā spēlē viss varēja būt citādāk. Būtu mums vairāk paveicies otrā seta galotnē, vēl nezinām, kā viss beigtos. Arī otrais sastāvs vakar pierādīja, ka var spēlēt un cīnīties labi. Visās trijās spēlēs uzvarētāju likteni noteica labāka serve un servju uzņemšana. Mums jāturpina strādāt un progresēt, varam kļūt labāki visos spēles elementos," piebilda Saušs.

Kēls tikmēr uzskata, ka viņa vadītā komanda šodien pārlieku lēni iekustējusies, bet, kad sākusi spēlēt, demonstrējusi labu sniegumu.

"Iesākām lēnīgi, progresējām visas spēles garumā, taču piektajā setā bijām pārāk atslābinājušies. Pietrūka aukstasinības, taču šīs mums bija ļoti vērtīgas spēles, jo igauņi spēlēja savā līmenī," par spīti zaudējumiem apmierināts ar trim pārbaudes spēlēm ir Latvijas valstsvienības treneris.

"Brīžos, kad radījām savu labāko sniegumu, spēle bija līdzīga," uzskata Kēls.

Treneris atklāj, ka atlikušajos treniņos pirms došanās uz Kipru komanda strādās pie serves un servju uzņemšanas.

Iepriekšējās spēlēs latvieši Igaunijas izlasei piekāpās ar 1-3 (25:20, 22:25, 21:25, 22:25) un 0-3 (23:25, 17:25, 20:25).

Komandai šajās pārbaudes spēlēs nevarēja palīdzēt Toms Švans, kurš iepriekš guva kājas savainojumu, bet nu jau ir atveseļošanās noslēdzošajā fāzē.

Pēc pārbaudes spēlēm Igaunijā Latvijas izlase gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram (30.augusts līdz 6.septembris) turpinās mājās, plānojot 22. un 23.augustā "Elektrum" Olimpiskajā centrā spēkoties ar Polijas augstākās līgas komandu Radomas "Cerrad Enea Czarni". Tomēr ir iespējams, ka aiznākamajā nedēļas nogalē plānotās pārbaudes spēles pret vienu no vadošajiem Polijas klubiem Covid-19 izplatīšanās dēļ Polijā var arī nenotikt.

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikozijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30.augusta līdz 6.septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs D grupā būs vienīgais, kurā vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgais, kuru spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas volejbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Igaunijas valstsvienību:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ);

otrais temps - Romāns Saušs ("Argo de Sete", Francija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Kristaps Šmits ("Limbaži"/MSĢ), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Markuss Cielavs ("Savo Volley", Somija);

diagonāle - Hermans Egleskalns ("Tours Volley-Ball", Francija), Edvarts Buvids (Amrisvilas "LINDAREN Volley I", Šveice), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija), Renārs Jansons (RTU/"Robežsardze");

pirmais temps - Vladislavs Blumbergs, Zigurds Adamovičs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ);

libero - Ingars Ivanovs (RTU/"Robežsardze").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu