Itālijas futbola leģenda Pirlo kļūst par "Juventus" galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo Foto: AFP/SCANPIX

Pēc tam, kad UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums pret Lionas "Olympique", par Itālijas A sērijas čempionvienības Turīnas "Juventus" galveno treneri iecelts leģendārais futbolists Andrea Pirlo.

"Juventus" pēc zaudējuma pirmajā spēlē ar 2:1 (1:1) apspēlēja Lionas "Olympique". Divu maču summā tika fiksēts neizšķirts 2:2, taču uz viesos vairāk gūto vārtu rēķina pārāki bija Lionas futbolisti.

Neilgi pēc negaidītās neveiksmes darbu zaudēja līdzšinējais treneris Mauricio Sarri. Viņa vietu līdz pat 2022.gada 30.jūnijam ieņems bijušais Itālijas izlases un arī "Juventus" spēlētājs Pirlo.

"Šodien sākas jauna lappuse viņa [Pirlo] karjerā," teikts kluba paziņojumā. 

Sarri pērn vadīja Londonas "Chelsea", bet šogad ar "Juventus" izdevās izcīnīt devīto Itālijas A sērijas titulu pēc kārtas, kas ir visu laiku labākais sniegums kādā no Eiropas vadošajām piecām līgām.

Noslēdzot līgumu ar Sarri, komanda cerēja, ka viņa un Krištianu Ronaldu tandēms būs gana spēcīgs, lai virs galvas celtu UEFA Čempionu līgas trofeju, kas pēdējo reizi darīts 1996.gadā.

Zīmīgi, ka Itālijas laikraksta "Gazzetta dello Sport" veiktā aptauja liecināja, ka divas trešdaļas no "Juventus" faniem vēlējās, lai Sarri pamet amatu.

Tikmēr Pirlo "Juventus" sastāvā ielika pamatus šī gada devītajam titulam pēc kārtas, jo ar viņu sastāvā, Turīnas klubs uzvarēja šīs sērijas pirmos četrus titulus.

2015.gadā Pirlo pameta "Juventus", lai karjeru turpināt ASV Augstākajā futbola līgā (MLS), bet 2017.gadā viņš lika punktu futbolista karjerai.

Vēl jūlija beigās viņš tika nolīgts par "Juventus" U-23 komandas galveno treneri.

Futbolista karjeras laikā Pirlo ar Itālijas izlasi 2006.gadā tika kronēti par pasaules čempioniem, bet "Juventus" sastāvā viņam bez četriem A sērijas tituliem izdevies izcīnīt arī vienu Itālijas kausu un divus Superkausus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu