Sabulis un Karro ierindojas Top 25; Ķegumā triumfē Koldenhofs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
MXGP of Latvia 2020. 2.diena
MXGP of Latvia 2020. 2.diena Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Pirmajā no trim pasaules čempionāta motokrosā (MXGP) posmiem, kuru norise plānota Latvijā, svētdien uzvaru izcīnīja nīderlandietis Glens Koldenhofs, kamēr latvieši Kārlis Sabulis un Matīss Karro attiecīgi ierindojās 22. un 25.pozīcijā.

Pirmajā braucienā nepārspēts palika pērnā gada čempions slovēnis Tims Gajsers, kurš arī bija ātrākais kvalifikācijā. Slovēnis arī bija ātrākais līdz pirmajam līkumam. Viņam gandrīz divas sekundes zaudēja Glens Koldenhofs no Nīderlandes, bet francūzis Romēns Fevrs iepalika gandrīz piecas sekundes.

Augsto sesto pozīciju izcīnīja Paula Jonasa komandas biedrs Armīns Jasikonis no Lietuvas, kurš slovēnim zaudēja 11,673 sekundes.

Sabulis finišēja 20.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot vienu minūti 39,725 sekundes, kamēr trīs vietas zemāk ierindojās Karro. Gajsers viņu apsteidza par apli.

Tikmēr otrajā braucienā uzvaru svinēja Koldenhofs, kurš vēl 13 minūtes līdz sacensību beigām brauca pa trešo pozīciju, bet, pateicoties Gajsera kritienam un labam ātrumam trasē, izdevās pakāpties uz pirmo pozīciju. Līdz pat pēdējiem metriem nīderlandietim aiz muguras brauca Džeremijs Sīvers no Šveicas, kurš finišēja otrajā pozīcijā, bet teju 17 sekundes līderim zaudēja Fevrs, kurš no Sīvera iepalika nepilnas 16 sekundes.

Divu braucienu summā uzvaru ar 47 punktiem svinēja Koldenhofs, Gajseram par sešiem mazāk, bet Fevrs iekrāja 40 punktus.

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Otrajā braucienā Sabulis finišu sasniedza 19.pozīcijā, līderim zaudēdams gandrīz minūti un 52 sekundes. Karro tikmēr ierindojās trīs pozīcijas zemāk un tika apsteigts par apli. 

Kopējā ieskaitē Sabulis šo posmu noslēdza 22.vietā, bet Karro ierindojās trīs pozīcijas zemāk. Sabulis pirmajā braucienā ar savu sniegumu nopelnīja vienu ieskaites punktu, bet otrajā - divus.

Savukārt Jasikonis otrajā braucienā ierindojās sestajā pozīcijā un līderim zaudēja nedaudz vairāk nekā 24 sekundes.

Iepriekš MX2 klasē par uzvarētāju tika kronēts beļģis Jago Gērtss, kurš par nedaudz vairāk nekā sekundi apsteidza Francijas braucēju Tomu Vialu. Trešo vietu izcīnīja Matī Boishams.

Ķeguma trasē Latvijā notiek trīs pēc kārtas FIM motokrosa pasaules čempionāta posmi. Vēl divi posmi tiks aizvadīti no 10. līdz 12. un no 14. līdz 16.augustam.

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

MXGP pasaules čempionāts motokrosā trasēs atgriezās pēc piecu mēnešu pārtraukuma. Marta sākumā tika aizvadīti vien divi posmi - Lielbritānijas un Nīderlandes "Grand Prix". Tagad motokrosa lielākās zvaigznes Tims Gajsers, Džefrijs Herlingss, Antonio Kairoli un pārējie braucēji nedēļas laikā aizvadīs trīs sacīkstes Ķeguma trasē, sacenšoties par Latvijas, Rīgas un Ķeguma "Grand Prix".

MXGP klasē Latviju nepārstāvēs pašmāju vadošais motosportists Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" vienības, kurš treniņā lauza divas ribas, savainoja muguru un Ķegumā nebrauks. Latvijas "Grand Prix" Latviju MXGP klasē 38 braucēju konkurencē pārstāvēs Kārlis Sabulis un Matīss Karro.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 130 punktiem ir Džefrijs Herlingss, otro vietu ar 126 punktiem ieņem pasaules čempions Gajsers, bet trešais ar 103 punktiem ir Koldenhofs. Septiņkārtējais MXGP klases čempions Antonio Kairoli ar 86 punktiem ir ceturtais, kamēr Jonasa komandas biedrs Jasikonis iepaliek par trim punktiem.

Jonasam 26 punkti dod 19.vietu, kamēr Sabulis ar trim punktiem atrodams 31.pozīcijā starp 34 braucējiem.

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas pagājušogad jūnijā "Zelta zirga" trasē Ķegumā MXGP klasē ieņēma 12.vietu pasaules čempionāta sezonas devītā posma - Latvijas "Grand Prix" - sacensībās. Uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet trešo vietu izcīnīja šveicietis Arno Tonuss.

MX2 klasē kopvērtējuma līderis ar 134 punktiem ir francūzis Toms Vials, ar 112 punktiem seko beļģis Jago Gērtss, bet Austrijas braucējs Jeds Beatons iekrājis 95 punktus.

MX2 klasē 36 sportistu konkurencē Latvijas pārstāvji nebrauks.

Latvijas posmā notiek arī EMX250 čempionāta otrais, trešais un ceturtais raunds, kā arī pavisam jaunās "EMX Open" klases trīs atklāšanas kārtas. Sestdien beidzās "EMX Open" klases pirmā posma un EMX250 klases otrā posma sacensības.

Latvijas motokrosists Toms Macuks uzvarēja abos "EMX Open" klases braucienos, kļūstot arī par posma uzvarētāju. Macuks ar divos braucienos izcīnītajiem 50 punktiem apsteidza igauni Karelu Kutsaru ar 44 punktiem un citu Igaunijas braucēju Andero Lusbo ar 36 punktiem.

Kārlis Kalējs ar 25 punktiem ierindojās devītajā vietā, bet Arnolds Sniķers ar 16 punktiem ieņēma 11.vietu.

Labākais no Latvijas braucējiem Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX250) klases otrajā posmā bija Tomass Šileika, kurš ar 15 punktiem ieņēma desmito vietu 40 braucēju konkurencē. Mairis Pumpurs ar sešiem punktiem bija 23., bet Rainers Žuks palika bez punktiem ierindodamies 26.vietā.

Uzvaru svinēja francūzis Tibo Benistāns ar 47 punktiem, kurš aiz sevis atstāja itāli Matiu Gvadaņīni ar 41 punktu un zviedru Isaku Giftingu ar 40 punktiem.

Šajā sezonā pasaules čempionātā ir 18 posmi, no kuriem trešais šonedēļ notiek Ķegumā.

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē norisināsies 11.reizi. Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2020.gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu