Merzļikins guvis traumu; Korpisalo sargās vārtus izšķirošajā spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins guvis traumu, svētdien atklāja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella.

Naktī uz pirmdienu (plkst. 3.00 pēc Latvijas laika) paredzēts kvalifikācijas kārtas piektais duelis starp "Blue Jackets" un Toronto "Maple Leafs" komandām.

Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2. Līdz ar to piektajā duelī noskaidrosies komanda, kura turpinās cīņu Stenlija kausā.

"Blue Jackets" komanda svētdien paziņoja, ka sērijas piektajā spēlē vārtus sargās Somijas vārtsargs Jonass Korpisalo.

Savukārt pēc tam vēlāk Kolumbusas vienības galvenais treneris Tortorella atklāja, ka Merzļikins ir guvis traumu, taču sīkākus komentārus nesniedza.

Vēl mazliet vēlāk tika paziņots, ka Merzļikina vietā spēlei kā rezerves vārtsargs tiks pieteikts cits Latvijas hokejists - Matīss Kivlenieks.

Iepriekšējā mačā "Blue Jackets" pazaudēja 3:0 pārsvaru, ielaižot trīs vārtus spēles pamatlaika pēdējās četrās minūtēs, un cieta sakāvi pagarinājumā ar 3:4.

Merzļikins iepriekšējā mačā uz ledus pavadīja 73 minūtes un desmit sekundes, atvairot 49 no 53 pretinieku metieniem (92,5%).

Pirms tam sērijas trešajā spēlē "Blue Jackets" izcīnīja uzvaru ar 4:3 papildlaikā, mača gaitā atspēlējoties no 0:3. Merzļikins nāca laukumā uz maiņu, nospēlēja 49 minūtes un 35 sekundes, atvairīja 21 metienu un palika nepārspēts.

Savukārt sērijas pirmajos divos mačos "Blue Jackets" vārtus sargāja Korpisalo. Pirmajā spēlē Kolumbusa uzvarēja ar 2:0, bet otrajā mačā zaudēja ar 0:3.

Uzvarētāju komanda Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā stāsies pretī Tampabejas "Lightning" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu