Levandovskis pietuvojies Ronaldu piederošajam UEFA Čempionu līgas rekordam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: AP/Scanpix

Polijas futbolists Roberts Levandovskis pietuvojies UEFA Čempionu līgas rekordam, kas pieder Portugāles uzbrucējam Krištianu Ronaldu, vēsta BBC.

Levandovskis sestdien guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, palīdzot Vācijas klubam Minhenes "Bayern" ar rezultātu 4:1 pārspēt Anglijas komandu Londonas "Chelsea".

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā divu spēļu summā "Bayern" pārspēja "Chelsea" ar 7:1 un ceturtdaļfinālā spēkosies ar Spānijas grandu "Barcelona".

31 gadu vecais Levandovskis šosezon UEFA Čempionu līgā septiņos mačos guvis 13 vārtus. Viņam pietrūkst četri precīzi sitieni līdz rekordam.

2013./14. gada sezonā Ronaldu guva 17 vārtus 11 spēlēs Spānijas granda Madrides "Real" sastāvā.

Ja "Bayern" izdotos sasniegt UEFA Čempionu līgas finālu, kas risināsies Portugāles pilsētā Lisabonā, poļu futbolistam būtu trīs spēles, lai pārspētu Ronaldu rekordu.

"Tas nav mans mērķis," sacīja Levandovskis, atbildot uz jautājumu par Ronaldu rekordu. "Es vienkārši priecājos par vārtu gūšanu un iespēju radīšanu (komandas biedriem)."

UEFA Čempionu līgas vēsturē labāko snaiperu sarakstā Levandovskis pakāpies uz ceturto pozīciju ar 66 gūtiem vārtiem, apsteidzot "Real" franču uzbrucēju Karīmu Benzemā, kura kontā ir 65 precīzi sitieni.

Ronaldu ir līderis ar 130 gūtiem vārtiem, viņam seko "Barcelona" un Argentīnas izlases zvaigzne Lionels Mesi ar 115 precīziem sitieniem, bet 71 vārtu guvums ir Spānijas futbolista Raula Gonsalesa kontā.

Levandovskis aizvada lielisku sezonu. Viņš kopumā "Bayern" sastāvā guvis 53 vārtus 44 mačos, ar vismaz vienu precīzu sitienu izceļoties 36 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu