Bendikai pārliecinoša uzvara Latvijas čempionāta vasaras biatlonā pirmajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika.
Baiba Bendika. Foto: https://www.instagram.com/bendikabaiba/

Baiba Bendika aizvadītajā nedēļas nogalē slēpošanas un biatlona bāzē "Cēsis" izcīnīja uzvaras Latvijas čempionāta (LČ) vasaras biatlonā pirmās kārtas sacensībās.

Sestdien 12,5 kilometru individuālajā distancē ar rollerslēpēm Bendika četrās ugunslīnijas pieļāva septiņas kļūdas, bet viņas finiša laiks bija 45 minūtes un 5,8 sekundes.

Četras minūtes un piecas sekundes viņai zaudēja Annija Keita Sabule, bet vairāk nekā 11 minūtes atpalika Jūlija Matvijenko. Viņām attiecīgi trīs un sešas soda minūtes.

Svētdien 4,5 kilometru sprintā krosā Bendika veica četrus soda apļus, finišēdama pēc 24 minūtēm un 44,7 sekundēm. Sešus mērķus neaizvērusī Sabule viņai zaudēja trīs minūtes un 46 sekundes, bet Matvijenko ar trīs soda apļiem atpalika septiņas minūtes un 35 sekundes.

Vīru sacensībās sestdien 15 kilometru distancē Aleksandrs Patrijuks tika pie piecām soda minūtēm, bet viņa finiša laiks bija 46 minūtes un 24,3 sekundes. Roberts Slotiņš kļūdījās septiņas reizes un Patrijukam zaudēja 52 sekundes, bet Edgars Mise ar pieciem nesašautiem mērķiem atpalika nedaudz vairāk kā divas minūtes.

Sestdien sešus kilometru sprintā uzvarēja Slotiņš, kurš veica septiņus soda apļus, finiša līniju šķērsodams pēc 28 minūtēm un 4,3 sekundēm. Ar 10,2 sekunžu deficītu otrais bija Mise, kurš neaizvēra viena divus mērķus, bet minūti un 43,7 sekundes zaudēja septiņas kļūdas pieļāvušais Patrijuks, kuram bija labākais finiša laiks, taču divu minūšu sods liedza izcīnīt uzvaru.

Sacensībās nepiedalījās Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Junioru konkurencē abās sacensībās uzvarēja Kirils Matjuhins, bet juniorēm pirmās bija māsas Buliņas - sestdien individuālajā distancē uzvarēja Sanita, bet svētdien sprintā pirmā bija Sandra. A grupā jauniešiem nedēļas nogalē divreiz uzvaras laurus plūca Imants Maļina un Līva Šahno.

Šajā nedēļas nogalē Madonā notiks otrās kārtas sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu