"Mavericks" bez Dončiča un Porziņģa izcīna uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobans Marjanovičs
Bobans Marjanovičs Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks", spēlējot bez komandas līderiem Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa, pirmdien svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas noslēguma turnīra spēlē.

Dalasas komanda ar rezultātu 122:114 (30:38, 24:32, 34:30, 34:14) uzvarēja Jūtas "Jazz", kas ir tās tiešā konkurente cīņā par sesto vietu Rietumu konferencē.

"Mavericks" komandai otrdien gaidāms mačs ar Portlendas "Trail Blazers", tāpēc vienības vadošajiem spēkiem Dončičam un Porziņģim tika dota atpūta, lai nesaasinātu iepriekš gūtos savainojumus. Tāpat pirmdienas mačā gūžas savainojuma dēļ nepiedalījās arī "Mavericks" pamatpiecinieka spēlētājs Dorians Finijs-Smits.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors, 22 punktus guva Sets Karijs, bet 20 punkti bija Bobanam Marjanovičam.

Arī "Jazz" nespēlēja optimālajā sastāvā, jo kreisās kājas savainojuma dēļ maču no soliņa noraudzījās Donovans Mičels. Soltleiksitijas komandā ar 18 punktiem atzīmējās Džordans Klārksons.

"Mavericks" šajā spēlē savu pirmo tālmetienu izpildīja vien pirmās ceturtdaļas beigās, taču tas netraucēja mača pirmajā divpadsmitminūtē atrasties vadībā. Spēles turpinājumā gan "Jazz" attālinājās un otrā puslaika sākumā iekrāja 22 punktu pārsvaru. 

Dalasas basketbolisti ar Hārdeveja un Maksi Klēbera diriģētu 16 punktu izrāvienu trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā pārņēma vadību. Nākamajos uzbrukumos rezultāts bija līdzīgs, taču pēc Treja Bērka tālmetiena ceturtā ceturkšņa vidū dalasieši vadības grožus vairs neatdeva.

Abas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā. "Mavericks" ar 43 uzvarām 73 mačos Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet "Jazz" ar 43 panākumiem 71 cīņā ir sestā.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvada astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu