Ņujorkas "Rangers" pirmo reizi kopš 1965.gada iegūst NHL drafta pirmo izvēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņujorkas "Rangers" hokejisti
Ņujorkas "Rangers" hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņujorkas "Rangers" pirmdien pēc notikušās drafta loterijas uzzināja, ka tai pirmo reizi kopš 1965.gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā būs pirmā teikšana.

Šogad draftā pirmā numura statuss piešķirts kanādietim Aleksim Lafrenjēram, kurš Ontario hokeja līgā (OHL) šosezon izcēlies ar 112 rezultativitātes punktiem (35+77), par to saņemot līgas labākā punktu guvēja balvu.

"Veiksme bijusi mūsu pusē," teica "Rangers" ģenerālmenedžeris Džefs Gortons. "Pēc atgriešanās no "burbuļa" esam priecīgi par jaunumiem."

Zīmīgi, ka "Rangers" bija pirmā komanda, kas zaudēja cerības par izslēgšanas spēlēm, jo trijos mačos tika kapitulēts Karolīnas "Hurricanes".

"Pamest "burbuli" pirmajiem bija sāpīgi," piebilda Gortons. "Pirmo izvēli neiegūsti bieži... Šis mums būs aizraujošs un īpašs gads."

Gortons gan vēl nesteidza teikt, ka "Rangers" izvēle būs Lafrenjērs, jo spēlētājs vēl esot jāiepazīst. 

Pēdējo reizi "Rangers" spēlētāju ar pirmo numuru draftēja tālajā 1965.gadā.

Otrā izvēle jau iepriekš nonāca Losandželosas "Kings" rokās, bet kā trešā spēlētāju draftēt varēs Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators".

Pirmajā kārtā vēl nav sadalītas 16 izvēles iespējas. To īpašnieces būs zināmas oktobrī, kad šī sezonas jau tuvosies noslēgumam.

Gana veiksmīgs drafta gads "Rangers" bija arī pērn, jo ar kopējo otro numuru tika izvēlēts talantīgais soms Kapo Kako. Uzbrucējs savā debijas sezonā 66 spēlēs guva desmit vārtus un pievienoja 13 rezultatīvas piespēles.

NHL sezona Edmontonā un Toronto turpinājās ar 24 komandu izslēgšanas turnīru. "Play-off" kvalifikācijas kārtā katrā konferencē piedalījās astoņas komandas, no kurām tikai četras ieguva iespēju cīnīties par Stenlija kausu, pievienojoties četrām vadošajām savas konferences vienībām. Stenlija kausā uzvaru sērijā gūst tā komanda, kas pirmā izcīna četras uzvaras.

Trešdien tiks aizvadītas pirmās Stenlija kausa izcīņas spēles.

Izslēgšanas spēļu pāri:

Kolumbusas "Blue Jackets" - Tampabejas "Lightning";

Kalgari "Flames" - Dalasas "Stars";

Karolīnas "Hurricanes" - Bostonas "Bruins";

Čikāgas "Blackhawks" - Vegasas "Golden Knights";

Ņujorkas "Islanders" - Vašingtonas "Capitals";

Arizonas "Coyotes" - Kolorādo "Avalanche";

Monreālas "Canadiens" - Filadelfijas "Flyers";

Vankūveras "Canucks" - Sentluisas "Blues".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu