Baltkrievijā notiekošo protestu dēļ IIHF pagaidām neplāno izmaiņas 2021. gada PČ hokejā norisē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baltkrievijas hokejisti
Baltkrievijas hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Neraugoties uz Baltkrievijā notiekošajiem protestiem, kas saistīti ar prezidenta vēlēšanām, Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pagaidām neplāno veikt izmaiņas nākamā gada pasaules čempionāta (PČ) norisē, Krievijas ziņu aģentūrai "RIA Novosti" atklāja IIHF preses dienesta pārstāvji.

2021.gada pasaules čempionāts hokejā vienlaicīgi notiks Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, kā arī Rīgā.

Protesti Baltkrievijas lielākajās pilsētās sākās svētdienas vakarā pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Notikumiem Baltkrievijā līdzi seko arī IIHF, kas sarunā ar "RIA Novosti" pavēstīja, ka pagaidām vēl neplāno veikt izmaiņas 2021.gada pasaules čempionāta programmā.

"IIHF novēro situāciju valstīs, kurām piešķirtas tiesības rīkot pasaules čempionātus. Patlaban 2020./21.gada sezonas sacensību kalendāra plāni netiks mainīti. Tas nozīmē, ka nākamā gada pasaules čempionāts Rīgā un Minskā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam," atklāja IIHF pārstāvji.

Naktī uz otrdienu protesti Minskā nebija rimušies, tāpēc policija cīņā ar pūli lika lietā asaru gāzi, gumijas lodes, kā arī trokšņu granātas.

Protestētāji bija saslējuši barikādes.

Vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu