Mūze, Palameika, Čakšs un citi spēcīgākie Latvijas vieglatlēti piedalīsies Valsts prezidenta balvas izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: Paula Čurkste/LETA

Prezidenta balvas izcīņā vieglatlētikā piektdien un sestdien Ogres stadionā piedalīsies gan labākie Latvijas šķēpmetēji - Līna Mūze, Madara Palameika un Gatis Čakšs -, gan 800 metru skrējēja Līga Velvere, gan sprintere Sindija Bukša, preses konferencē otrdien apliecināja sacensību organizatori.

Aizraujošās sacensības aizvadītajā nedēļas nogalē šķēpa mešanā sievietēm noskaidroja divas šobrīd spēcīgākās sportistes Latvijā šajā disciplīnā, un gan uzvarētāja Mūze, gan otrās vietas ieguvēja Palameika Ogres stadionā startēs otro nedēļas nogali pēc kārtas.

Latvijas vienībā iekļauts arī Latvijas čempionāta augstvērtīgākā rezultāta autos šķēpmetējs Gatis Čakšs, kuram Rolanda Štrobindera, kurš ārstē miktrotraumu, prombūtnē palīdzēs Jānis Svens Grīva.

Ierindā būs gan Bukša, kura cīnīsies trijās disciplīnās (100 un 200 metros, kā arī 4x100 metru distancē), gan 800 metru skrējēja Velvere, gan kārtslēcējs Mareks Ārents. Komandā ir arī "svaigā" Latvijas junioru rekorda īpašniece trīssoļlēkšanā Rūta Kate Lasmane, kura piedalīsies arī tāllēkšanā, gan potenciālie olimpieši soļotāji Raivo Saulgriezis un Ruslans Smolonskis.

Tāpat skatītājus priecēs nedēļas nogalē savu 34. Latvijas čempiona titulu izcīnījušais vesera metējs Igors Sokolovs.

Bez Štrobindera Latvijas komandā šogad nestartēs arī Gunta Vaičule un Laura Ikauniece, kuras izlaiž vasaras sezonu. Neliela trauma ir šķēpmetējam Patrikam Gailumam, kā arī vecmeistaram lodes grūdējam Mārim Urtānam, bet Oskars Vaisjūns jau pagājušajā gadā simboliski atvadījās no startiem Latvijas izlasē.

Tāllēkšanas sektorā nestartēs Māra Grīva, bet sezonu izlaiž sprinteris Jānis Leitis un trīssoļlēcējs Elvijs Misāns.

Prezidenta balvas ietvaros sacenšas triju Baltijas valstu komandas, un arī Lietuvas un Igaunijas komandās būs spēcīgākie sportisti.

Igaunijas komandā 100 metrus un 4x100 metru stafeti skries sprintere un tāllēcēja Ksenija Balta, un disku metīs Martins Kupers, bet Lietuvas izlasē viņa disciplīnasbiedrs Andrjus Gudžus. Savukārt Latvijas šķēpmetējiem sīvi konkurenti būs Edis Matusevičus, kura personiskais rekords ir 89 metri un 17 centimetri. Kā arī tālāk par 63 metriem metušās Liveta Jasjūnaite un Indre Jakubaitīte.

Saspringtās situācijas dēļ Covid-19 pandēmijas ietvaros šoreiz nepiedalīsies Baltkrievijas un citu valstu sportisti.

Prezidenta balva vieglatlētikā šogad notiks no 14. līdz 15.augustam Ogrē, Ogres novada Sporta centra stadionā. Divas dienas Baltijas valstu spēcīgākie vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu.

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā būs iespēja vērot televīzijas kanālā "Sportacentrs.com TV".

Sacensības šogad tiks aizvadītas jau 26.reizi. Par Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā mājvietu uzskatāms Jāņa Daliņa stadions Valmierā, bet šogad vēl, ņemot vērā stadiona rekonstrukciju, sacensības norisināsies Ogrē. Plānots, ka nākamgad sacensības atgriezīsies sev ierastajā mājvietā - atjaunotajā Jāņa Daliņa vieglatlētikas stadionā.

Galvenos apbalvojumus atlēti un komandas saņem īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu