"Šahtar" un "Sevilla" iekļūst UEFA Eiropas līgas pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas klubs Doņeckas "Šahtar" un Spānijas "Sevilla" otrdien  sasniedza UEFA Eiropas līgas pusfinālu.

Gelzenkirhenē Doņeckas "Šahtar" pieveica "Basel" ar 4:1 (2:0).

Jau otrajā minūtē Doņeckas klubu vadībā pēc brazīlieša Marlosa izpildītā stūra sitiena izvirzīja Žuniors Moraess, sitienā ar galvu apsteidzot pretinieku vārtsargu Džordži Nikoliču.

22.minūtē rezultāta starpība tika dubultota pēc vēl vienas Marlosa piespēles ātrajā uzbrukumā, pēc kuras Taisona sisto bumbu vārtos ielaboja Bāzeles kluba spēlētājs Fabians Frejs.

75.minūtē rezultāts kļuva graujošs. Par Taisona nogāšanu soda laukumā Alans Patriks pārliecinoši realizēja 11 metru soda sitienu.

88.minūtē ātrajā uzbrukumā Dudo panāca 4:0, un tikai tad Šveices klubs tika pie goda vārtiem. Mača kompensācijas laika otrajā minūtē Rikijs van Volfsvinkels no vārtu priekšas raidīja bumbu tukšos vārtos.

Duisburgā Vulverhemptonas "Wanderers" ar 0:1 (0:0) zaudēja "Sevilla".

Lieliska iespēja 13.minūtē izvirzīties vadībā pēc Adama Traores nogāšanas spāņu soda laukumā bija Anglijas vienībai, taču Rauls Himeness 11 metru soda sitienu izpildīja nepārliecinoši, un pretinieku vārtsargs Bono bumbu atvairīja.

Tikmēr spāņi savu iespēju sagaidīja 88.minūtē, kad pēc Evera Banegas centrējuma no labās puses bumbu vārtos ar galvu raidīja Lukass Okamposs.

Jau ziņots, ka pirmdien Mančestras "United" pēc pamatlaika spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Dānijas klubu "Kobenhavn", bet pagarinājumā realizēja "pendeli", mačā gūstot virsroku ar 1:0.

Tikmēr Milānas "Inter" Diseldorfā ar rezultātu 2:1 (2:1) pārspēja Leverkūzenes "Bayer".

Pusfināli paredzēti 16. un 17.augustā.

Fināls Ķelnē gaidāms 21.augustā.

Pērn UEFA Eiropas līgas finālā divu Londonas klubu duelī "Chelsea" ar 4:1 uzvarēja "Arsenal".

Eiropas līgā šajā sezonā finālam bija jānotiek Gdaņskā, taču tagad poļi maču uzņems nākamgad. Pēc diviem gadiem fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu